ΑρχικήinetTwitter: Οι πολιτικές σχετικά με τις εκλογές κόστισαν χρήστες

Twitter: Οι πολιτικές σχετικά με τις εκλογές κόστισαν χρήστες

Όπως δήλωσε το Twitter την Τρίτη, οι προσπάθειές του να αντιμετωπίσει το παραπλανητικό περιεχόμενο γύρω από τις εκλογές των ΗΠΑ, κόστισε στην πλατφόρμα ορισμένους από τους χρήστες της.

Twitter

Η εταιρεία ανέφερε ότι είχε 192 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων το προηγούμενο τρίμηνο, μία αύξηση 27% από το προηγούμενο έτος, αλλά χαμηλότερο από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές της Wall Street. Σε επιστολή προς τους μετόχους, το Twitter (TWTR) ανέφερε ότι οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα κατά τις εκλογές, μείωσαν τον αριθμό των χρηστών.

Πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ, η εταιρεία εισήγαγε μια σειρά αλλαγών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση. Αυτές οι προσπάθειες περιλάμβαναν την κατάργηση των προτάσεων tweet στις ροές και τις ειδοποιήσεις των χρηστών και την ενθάρρυνση των χρηστών να αναδημοσιεύουν αναρτήσεις με ένα πρόσθετο σχόλιο αντί να κάνουν απλά retweet.

Μετά τις εκλογές, το Twitter αναίρεσε αυτές τις δύο αλλαγές, καθώς παρατήρησε ότι δεν αύξαναν το περιεχόμενο. Όσον αφορά την απόκρυψη των προτεινόμενων tweets, δεν παρατηρήθηκε “στατιστικά σημαντική” διαφορά στην παραπληροφόρηση ως αποτέλεσμα της αλλαγής.

εκλογές

Στην επιστολή προς τους μετόχους, το Twitter αναγνώρισε ότι ορισμένες από τις αλλαγές ήταν “πολύ αποτελεσματικές“, ενώ άλλες ήταν “λιγότερο αποτελεσματικές και ως αποτέλεσμα έχουν διακοπεί.”

Συνολικά, οι διακοπείσες αλλαγές είχαν μικρό αλλά μετρήσιμο αρνητικό αντίκτυπο στο παγκόσμιο mDAU [καθημερινοί ενεργοί χρήστες με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων] το 4o τρίμηνο“, ανέφερε η εταιρεία. Αλλά το Twitter δεν ανησυχεί γι’ αυτό. Η εταιρεία είπε ότι “ήταν αναμενόμενο και αξίζει τον κόπο να προστατευθεί η ακεραιότητα των συνομιλιών κατά την περίοδο των εκλογών στις ΗΠΑ“.

Εκτός από τις αλλαγές, το Twitter μπλόκαρε επίσης τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump από την πλατφόρμα του μόνιμα τον περασμένο μήνα, αφού ορισμένοι από τους υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στον Trump, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey, σημείωσε την απαγόρευση του πρώην Προέδρου καθώς και άλλες καταργήσεις λογαριασμών τον Ιανουάριο, οι οποίες περιλάμβαναν εκκαθάριση λογαριασμών που σχετίζονται με το QAnon.

Είμαστε μια πλατφόρμα που είναι προφανώς πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε θέμα ή οποιονδήποτε λογαριασμό. Ογδόντα τοις εκατό του κοινού μας είναι εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών“, δήλωσε ο Dorsey σε τηλεφωνική κλήση με τους επενδυτές. “Δεν εξαρτόμαστε μόνο από τα νέα και την πολιτική.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS