ΑρχικήsecurityFacebook: Απαγορεύει την παραπληροφόρηση για όλα τα εμβόλια

Facebook: Απαγορεύει την παραπληροφόρηση για όλα τα εμβόλια

Έπειτα από χρόνια επικρίσεων σχετικά με την παραπληροφόρηση που επικρατεί στην πλατφόρμα του Facebook, το κοινωνικό μέσο αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις ψευδείς ειδήσεις που σχετίζονται με τα εμβόλια.

Facebook

Στο πλαίσιο της πολιτικής της σχετικά με την παραπληροφόρηση που σχετίζεται με το Covid-19, το Facebook θα καταργήσει πλέον αναρτήσεις με ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με όλα τα εμβόλια, ανακοίνωσε η εταιρεία σε ένα blogpost τη Δευτέρα.

Αυτές οι νέες οδηγίες ισχύουν για αναρτήσεις που δημιουργούνται από χρήστες, καθώς και για διαφημίσεις επί πληρωμή, οι οποίες είχαν ήδη απαγορευτεί να συμπεριλαμβάνουν τέτοια παραπληροφόρηση. Οι χρήστες του Instagram θα αντιμετωπίσουν τους ίδιους περιορισμούς.

Θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτήν την πολιτική αμέσως, με ιδιαίτερη έμφαση στις Σελίδες, Ομάδες και λογαριασμούς που παραβιάζουν αυτούς τους κανόνες“, δήλωσε ο Guy Rosen, ο οποίος επιβλέπει τις αποφάσεις περιεχομένου. “Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την επιβολή μας τις επόμενες εβδομάδες.

Εδώ και πολλούς μήνες, έχουν δημιουργηθεί πολλές ομάδες στο Facebook που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια, προσπαθώντας να επηρεάσουν τους χρήστες να μην εμβολιαστούν κατά του Covid-19. Αυτές οι ομάδες τώρα θα καταργηθούν.

παραπληροφόρηση

Το Facebook έχει επανειλημμένα ενημερώσει τις πολιτικές του σχετικά με το περιεχόμενο Covid-19, καθώς εξελισσόταν η πανδημία. Τον Απρίλιο του 2020, άρχισε να προσθέτει σε δημοσιεύσεις σχετικά με τον Covid-19 μια ομάδα στοιχείων από το CDC για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Συχνά έκανε λιγότερο ορατές στην πλατφόρμα του αναρτήσεις ψευδών ειδήσεων σχετικά με το εμβόλιο, αλλά σταμάτησε να τις αφαιρεί.

Ωστόσο από το Δεκέμβριο, η εταιρεία ενίσχυσε τις πολιτικές της και άρχισε να αφαιρεί δημοσιεύσεις σχετικά με τον Covid-19. Αυτό περιελάμβανε δημοσιεύσεις που υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια περιέχουν μικροτσίπ, ισχυρισμούς ότι η χρήση μάσκας δεν βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19 και ότι η τεχνολογία 5G συμβάλλει ή προκαλεί μολύνσεις από Covid-19.

Το Facebook θα διευρύνει τώρα αυτήν την απαγόρευση, αντιμετωπίζοντας ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τον Covid-19, που υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της νόσου ή ότι είναι ασφαλέστερο να κολλήσει κάποιος την ασθένεια παρά να κάνει το εμβόλιο.

Η απαγόρευση δεν σταματά στο περιεχόμενο που σχετίζεται με τον Covid. Στοχεύει επίσης fake news που σχετίζονται με άλλα εμβόλια, όπως ισχυρισμοί ότι προκαλούν αυτισμό. Το Facebook αντιμετώπισε κριτική κατά τους τελευταίους μήνες για τον χειρισμό της παραπληροφόρησης σχετικά με τον Covid-19.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS