ΑρχικήinetTwitter: Ζητά απ'τους χρήστες να διαβάζουν άρθρα πριν τα κάνουν retweet!

Twitter: Ζητά απ’τους χρήστες να διαβάζουν άρθρα πριν τα κάνουν retweet!

Το Twitter σύντομα θα ξεκινήσει να δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που θα ζητά από τους χρήστες να σκέφτονται προτού κάνουν retweet μη αναγνωσμένα άρθρα. Συγκεκριμένα, εάν ένας χρήστης πρόκειται να κάνει tweet ένα άρθρο που δεν έχει διαβάσει, θα του εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα του ζητά να το διαβάσει πριν το κάνει retweet. Όπως ανέφερε το BuzzFeed, στα αρχικά στάδια της δοκιμής, η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη για χρήστες Android που χρησιμοποιούν την εφαρμογή στα Αγγλικά. Η δοκιμή μπορεί να συνεχιστεί για εβδομάδες για τη συλλογή των απαραίτητων δεδομένων και για τον προσδιορισμό μελλοντικών σχεδίων σχετικά με τη δυνατότητα. Το παράθυρο που αναδύεται για την ανάγνωση ενός άρθρου πριν από το retweet, θα εμφανίζεται όταν το Twitter θα εντοπίζει ότι κάποιοι χρήστες δεν διαβάζουν τα άρθρα που θέλουν να κάνουν retweet και συνεπώς δεν έχουν ιδέα για το ακριβές περιεχόμενό τους.

Σε ένα επίσημο tweet, το Twitter Support ανέφερε ότι η κοινοποίηση ή το retweet ενός άρθρου μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση. Προκειμένου να έχει “ενημερωμένες συζητήσεις” και να αποφεύγει αρνητικά περιστατικά, το Twitter δοκιμάζει μια δυνατότητα που θα ζητά από τους χρήστες να διαβάζουν ένα άρθρο πριν το κάνουν retweet.

Ο Kayvon Baykpour, επικεφαλής προϊόντος του Twitter, δήλωσε ότι αυτή η δυνατότητα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν και αντιλαμβάνονται το άρθρο που πρόκειται να κάνουν retweet. Αυτή η δυνατότητα έχει ως στόχο να καταστήσει το Twitter μία πλατφόρμα στην οποία μπορούν να λάβουν χώρα “λογικές” συζητήσεις, επιδιώκοντας παράλληλα να περιορίσει τα fake news. Τους τελευταίους μήνες, το Twitter έχει προσθέσει πολλές νέες δυνατότητες για να διευκολύνει τους χρήστες του αλλά και για να γίνεται “φιλτράρισμα” στην πλατφόρμα του. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να αποφασίσουν ποιος μπορεί να απαντά στις δημοσιεύσεις τους στο Twitter. Το Twitter πρόσθεσε επίσης μια δήλωση αποποίησης σχετικά με το tweet του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο λέγεται ότι “δοξάζει” τη βία. Επιπλέον, διέγραψε ένα βίντεο αφιέρωσης που κοινοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον Τζορτζ Φλόιντ.

Το microblogging site παρουσίασε επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία “Fleets”, που επιτρέπει στους χρήστες να αναρτούν posts που θα εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες. Αυτή η δυνατότητα θα παρέχει εκφραστική ελευθερία σε πολλούς χρήστες στην πλατφόρμα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS