ΑρχικήinetTwitter: Υπέγραψε πολυετή συνεργασία με το Google Cloud!

Twitter: Υπέγραψε πολυετή συνεργασία με το Google Cloud!

Η Google ανακοίνωσε στις 4 Φεβρουαρίου ότι επεκτείνει τη συνεργασία της με το Twitter, υπογράφοντας μια πολυετή συμφωνία. Με αυτόν τον τρόπο, η Google θα φέρει στο cloud το μεγαλύτερο μέρος των αναλυτικών στοιχείων, της επεξεργασίας δεδομένων και της μηχανικής μάθησης της εταιρείας του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Το Twitter χρησιμοποιεί το Google Cloud Platform από το 2018. Συγκεκριμένα, εκείνο το έτος η social media εταιρεία μετέφερε το cold storage και τα σύμπλεγμα Hadoop στο Google Cloud Platform.

Ο CTO του Twitter, Parag Agrawal, ανέφερε σε σχετική του δήλωση τα εξής: «Η αρχική συνεργασία μας με το Google Cloud ήταν επιτυχής και μας επέτρεψε να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα των τεχνικών μας ομάδων. Η ανάπτυξη αυτής της σχέσης και των τεχνολογιών της Google, θα μας επιτρέψει να μάθουμε περισσότερα από τα δεδομένα μας, να κινηθούμε γρηγορότερα και να προσφέρουμε περισσότερο σχετικό περιεχόμενο στα άτομα που χρησιμοποιούν καθημερινά την υπηρεσία μας.»

Twitter: Υπέγραψε πολυετή συνεργασία με το Google Cloud!

Η πλατφόρμα δεδομένων του Twitter απορροφά τρισεκατομμύρια events την ημέρα, επεξεργάζεται εκατοντάδες petabytes δεδομένων και εκτελεί δεκάδες χιλιάδες εργασίες. Το Twitter θέλει τόσο τεχνικές όσο και μη τεχνικές ομάδες να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από τα δεδομένα του. Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει εργαλεία της Google όπως τα BigQuery, Dataflow και Cloud Bigtable. Προηγουμένως, οι μηχανικοί του Twitter και οι επιστήμονες δεδομένων θα ανέπτυζαν προσαρμοσμένες εργασίες επεξεργασίας δεδομένων.

Σύμφωνα με το ZDNet, ενώ τα έσοδα του Google Cloud αυξήθηκαν κατά 47% το 4ο τρίμηνο του 2020, η επιχείρηση είχε ακόμα λειτουργική ζημιά ύψους 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επομένως, πολυετείς συμφωνίες, όπως αυτή με το Twitter, θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της θέσης του Gοogle Cloud στην αγορά.

Twitter: Υπέγραψε πολυετή συνεργασία με το Google Cloud!

Οι δαπάνες του κλάδου σε cloud υποδομές συνεχίζουν να αυξάνονται, αν και οι Amazon Web Services και Microsoft Azure κατέχουν σήμερα λίγο περισσότερο από το ήμισυ της αγοράς. Το μερίδιο αγοράς της Google, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία “Canalys”, ανέρχεται στο 7%.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS