ΑρχικήinetCOVID-19: Το ίδρυμα Gates δωρίζει ακόμη 250 εκατ. δολάρια για εμβόλια

COVID-19: Το ίδρυμα Gates δωρίζει ακόμη 250 εκατ. δολάρια για εμβόλια

Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ανακοίνωσε μια νέα δωρεά ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη, προσθέτοντας ένα ακόμη ποσό στη συνολική επένδυση του ιδρύματος η οποία έχει φτάσει τα 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του COVID-19 μέσω της ανάπτυξης και της διανομής εμβολίων.

COVID-19 gates

Ο Gates, ο οποίος είχε επενδύσει στην τεχνολογία των εμβολίων το 2015, τόνισε τη σημασία των εμβολίων messenger RNA (mRNA) που θα τερματίσουν αυτήν την πανδημία και πιθανώς και κάποια άλλη που θα έρθει στο μέλλον.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για τον COVID-19 και άρχισε να το διανέμει από τις 8 Δεκεμβρίου.

Οι ΗΠΑ πιθανότατα δεν έχουν μείνει πολύ πίσω στην έγκριση του εμβολίου για τον COVID-19. Στις 10 Δεκεμβρίου, μια συμβουλευτική επιτροπή διοίκησης τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ πραγματοποίησε ακρόαση σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer. Ο Alex Azar, γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ είπε στην ABC News ότι είναι αισιόδοξος με την διαδικασία έγκρισης των εμβολίων.

Ο Gates είπε ότι οι πολίτες σε άλλες χώρες μπορεί να μην είναι τόσο τυχεροί και θα μπορούσαν ενδεχομένως να λάβουν το εμβόλιο αρκετά αργότερα. «Υπάρχουν πολλές χώρες που δεν διαθέτουν καθόλου εργοστάσια εμβολίων», δήλωσε ο Gates. «Θέλουμε να σταματήσουμε την ασθένεια παντού, οπότε αν κάποιος νοιάζεται πραγματικά, δεν θα πρέπει να θέλει τα εμβόλια να πηγαίνουν μόνο στους πλούσιους ή στις πλούσιες χώρες

Ο Πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή στις 9 Δεκεμβρίου που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα μοιράζονταν τις δόσεις εμβολίων μόνο αφού «όλοι οι Αμερικανοί που επιλέγουν να εμβολιαστούν» μπορούν να το κάνουν.

Ο Gates είπε ότι ήλπιζε ότι και άλλοι δισεκατομμυριούχοι θα βοηθούσαν για να καλυφθούν τα παγκόσμια κενά στη διανομή των εμβολίων.

«Πάντα πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα και πρέπει να δώσουμε περισσότερα», είπε στο ABC News. «Ελπίζω στο μέλλον οι άνθρωποι να είναι ακόμη πιο γενναιόδωροι.»

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS