ΑρχικήsecurityΠολλοί Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη λέξη COVID ως κωδικό

Πολλοί Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη λέξη COVID ως κωδικό

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα εμπειρογνωμόνων ασφαλείας Security.org, ένας αξιοσημείωτος αριθμός Αμερικανών χρησιμοποιεί κωδικούς που σχετίζονται με τον COVID, για τους online λογαριασμούς του. Οι ερευνητές ρώτησαν 750 Αμερικανούς σχετικά με τις στρατηγικές που ακολουθούν στους online λογαριασμούς τους και γενικότερα με τις συνήθειές τους στο διαδίκτυο.

COVID

Η χρήση του COVID στους διαδικτυακούς κωδικούς πρόσβασης

Η ερευνητική ομάδα, δημοσίευσε την ετήσια μελέτη της σχετικά με τις «στρατηγικές» των κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι οι χρήστες επηρεάζονται άμεσα από την επικαιρότητα όσον αφορά την επιλογή των κωδικών τους. Δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι η λέξη COVID ήταν από τους βασικούς κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται από το 14% των Αμερικανών.

Ένα άλλο επίκαιρο θέμα αποτελούν φυσικά και προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη μελέτη 12% των Αμερικανών χρησιμοποιούν τη λέξη «Trump» σε κωδικούς πρόσβασης, ενώ ένα 9% ενσωματώνει τη λέξη “Biden” στους κωδικούς πρόσβασής του.

Επιπλέον πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν προσωπικές πληροφορίες όταν δημιουργούν τους κωδικούς πρόσβασής τους. Η έκθεση δείχνει ότι το 16% των Αμερικανών χρησιμοποιούν το έτος γέννησής τους σε κωδικούς πρόσβασης. Ένα άλλο 16% χρησιμοποιεί το όνομα των κατοικίδιων του.

Η Security.org κυκλοφόρησε την μελέτη της αυτή τώρα, ώστε να συμπέσει με τον Μήνα Ευαισθητοποίησης σχετικά με τη διαδικτυακή ασφάλεια. Η διαπίστωσή της ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν απλούς κωδικούς πρόσβασης, όπως η λέξη COVID, θεωρείται ανησυχητική για την ασφάλεια των χρηστών.

Τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες σχετικά με τους κωδικούς τους

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, συμβουλεύουν τους χρήστες να επιλέγουν ισχυρούς και μεγάλους σε έκταση κωδικούς πρόσβασης, συμπεριλαμβάνοντας γράμματα, αριθμούς και άλλους χαρακτήρες. Επίσης, συνιστούν την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων όπου αυτό είναι δυνατό. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων ενδέχεται να περιλαμβάνει την αποστολή κωδικού στο τηλέφωνο του χρήστη ή τη σύνδεση μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αναγνώρισης προσώπου.

Σε περίπτωση που ένας ιστότοπος υποστεί παραβίαση δεδομένων, είναι σημαντικό οι χρήστες να αλλάζουν αμέσως τον κωδικό πρόσβασής τους, ενώ πολύ σημαντικό επίσης είναι το να μην χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε πολλά sites.

Οι μικρές επιχειρήσεις στο στόχαστρο των hackers

Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν συχνά στόχο για παραβιάσεις δεδομένων και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Ένα 28% των παραβιάσεων δεδομένων το 2020, αφορούσαν μικρές επιχειρήσεις. Η αποφυγή δημοφιλών λέξεων με βάση τα τρέχοντα ζητήματα όπως ο COVID, διασφαλίζει σε ένα βαθμό τους κωδικούς πρόσβασης. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας οι επιχειρήσεις να ακολουθούν κι άλλες συνιστώμενες πρακτικές ασφαλείας, όπως να μην χρησιμοποιούνται οι ίδιοι κωδικοί πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους και να ενεργοποιείται η χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων όποτε είναι εφικτό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS