ΑρχικήHow ToΠώς να τραβήξετε ένα screenshot στο Android TV

Πώς να τραβήξετε ένα screenshot στο Android TV

Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά το Android TV μπορεί να τραβήξει screenshots όπως ένα τηλέφωνο ή tablet. Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλό, αλλά θα σας δείξουμε μια μέθοδο που λειτουργεί.

Android TV

Ορισμένες συσκευές Android TV, όπως το Nvidia Shield TV, περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο για λήψη των screenshots. Ωστόσο, οι περισσότερες συσκευές δεν το έχουν, οπότε θα πρέπει να γίνετε λίγο πιο δημιουργικοί για να τραβήξετε ένα screenshot σε αυτές τις συσκευές.

Αυτή η μέθοδος απαιτεί μια πληρωμένη εφαρμογή τρίτου μέρους που ονομάζεται “Button Mapper”, η οποία σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε τις ενέργειες οποιουδήποτε κουμπιού στο τηλεχειριστήριο σας.

Για να το αποκτήσετε, ανοίξτε το Google Play Store στο Android TV, πληκτρολογήστε “Button Mapper” στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εφαρμογή όταν εμφανίζεται στα αποτελέσματα.

Android TV

Επιλέξτε “Install” στη σελίδα της εφαρμογής για να το κατεβάσετε στη συσκευή σας. Όταν τελειώσει, επιλέξτε “Open” για να κάνετε εκκίνηση της εφαρμογής.

Android TV

Όταν την ξεκινήσετε για πρώτη φορά, η εφαρμογή θα σας ζητήσει να ξεκινήσετε την υπηρεσία προσβασιμότητας. Αυτό επιτρέπει στην εφαρμογή να εντοπίζει τα κουμπιά που πατάτε – κάντε κλικ στο “OK”.

Στο μενού Settings που ανοίγει, κάντε scroll προς τα κάτω και, στη συνέχεια, επιλέξτε το “Device Preferences”.

Κάντε scroll προς τα κάτω και επιλέξτε το “Accessibility”.

Android TV

Βρείτε και επιλέξτε το “Button Mapper” στη λίστα.

Android TV

Ενεργοποιήστε το κουμπί “Enable” για το Button Mapper και μετά πατήστε “OK” στη σελίδα επιβεβαίωσης.

Επιστροφή στην εφαρμογή Mapper Button, θα δείτε ένα εικονίδιο κλειδώματος δίπλα σε μερικά από τα κουμπιά. Αυτά απαιτούν την αγορά των 4,99 $ (εντός εφαρμογής) για διαμόρφωση. Επιλέξτε το κουμπί που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε ένα screenshot. Εμείς επιλέξαμε το “Menu Button”.

Android TV

Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή “Customize” στην κορυφή.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε ποια ενέργεια κουμπιού θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε ένα screenshot. Εμείς επιλέξαμε το “Double Tap”.

Βεβαιωθείτε ότι το “Actions” είναι επιλεγμένο στο επάνω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου και, στη συνέχεια, κάντε scroll προς τα κάτω και επιλέξτε το “Screenshot”.

Τώρα, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την ενέργεια του κουμπιού που καθορίσατε, θα λαμβάνετε ένα screenshot.

Μπορείτε να βρείτε τα screenshot στην εφαρμογή Photos & Videos που είναι προεγκατεστημένη στο Android TV ή τη συσκευή σας.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS