ΑρχικήsecurityΡατσιστικές απειλές hacker εναντίον δημοτικής συμβούλου στο Ιλινόις

Ρατσιστικές απειλές hacker εναντίον δημοτικής συμβούλου στο Ιλινόις

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μία μαύρη υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Ιλινόις, έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης σε μία τηλεδιάσκεψη μέσω Zoom, που πραγματοποιούσε με άλλα μέλη του συμβουλίου. Ο hacker μάλιστα, απείλησε να πυροβολήσει τη γυναίκα.

hacker ρατσιστικές επιθέσεις

Όπως ανέφερε η Chicago Tribune, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, Carolyn Murray, δέχτηκε ρατσιστικές απειλές, όταν ένας hacker εισέβαλε σε μία τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε η Murray, μαζί με μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο hacker κατάφερε μάλιαστα να πάρει τον έλεγχο των μικροφώνων και άρχισε να απειλεί ότι θα πυροβολήσει τόσο τη Murray όσο και άλλους μαύρους κατοίκους της πόλης. Σύμφωνα με τον Eamon Kelly, δημοκρατικό αντιπρόσωπο του Evanston και ο γιος της Carolyn Murray είχε πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης που του κόστισε τη ζωή.

«Ήταν μια ρατσιστική επίθεση», δήλωσε ο Kelly στην Daily Northwestern. “Αλλά η Carolyn δεν πρόκειται να κάνει πίσω, το Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα συνεργαστούμε πλήρως με την αστυνομία για να μάθουμε ποιος το έκανε.”

Ο γιος της Murray, Justin, πυροβολήθηκε θανάσιμα έξω από το σπίτι της γιαγιάς του το 2012, ανέφερε η Tribune.

Ο hacker έστειλε επίσης μηνύματα στα άλλα άτομα που έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη, που έλεγαν «Trump 2024» και δημοσίευσε τη διεύθυνση κατοικίας της Murray, καθώς και τη διεύθυνση άλλων ατόμων.

Το απεχθές αυτό περιστατικό, οδήγησε δεκάδες υποστηρικτές να συγκεντρωθούν στο σπίτι της Murray αργά την Κυριακή κρατώντας ένα αναμμένο κερί.

«Παντού μπορούν να γίνουν διακρίσεις και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να ανεχτούμε», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Demitrous Cook. «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Αμερική. Ήρθε η ώρα για όλους μας να σταθούμε ως αδελφοί και αδελφές.»

Η αστυνομία του Evanston ερευνά το περιστατικό.

Η Murray εν τω μεταξύ, είπε στους υποστηρικτές της την Κυριακή ότι δεν θα φοβηθεί από την απειλή θανάτου, ανέφερε η Daily Northwestern. «Όλοι συγκεντρωθήκατε επειδή νιώσατε το κάλεσμα να πείτε κάτι, να αναλάβετε δράση κατά του ρατσισμού», είπε η Murray στους περισσότερους από 40 ανθρώπους που είχαν μεταβεί στην οικία της. «Το όνομά μου είναι Carolyn Murray. Ήρθατε εναντίον μου. Μπορείτε να έρθετε ενάντια στα παιδιά μου. Ήρθατε ενάντια στην πόλη μου. Ήρθατε ενάντια στη χώρα μου και αυτό που θα σας πω είναι «Δεν φοβάμαι».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS