ΑρχικήsecurityWhatsApp: Tελικά δε θα μοιράζετε όλα τα δεδομένα με το Facebook

WhatsApp: Tελικά δε θα μοιράζετε όλα τα δεδομένα με το Facebook

Μετά την ανακοίνωση της WhatsApp σχετικά με την νέα πολιτική απορρήτου, που θα επιτρέπει στην εταιρεία να μοιράζεται δεδομένα χρήστη με το Facebook, υπήρξαν εκτεταμένες αντιδράσεις, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κίνηση στην ιδιωτικότητα.

δεδομένα Whatsapp

Τώρα η εταιρεία έχει δημοσιεύσει μια νέα σελίδα συχνών ερωτήσεων, όπου διευκρινίζει τις νέες θέσεις της πολιτικής απορρήτου της.

Η νέα ενημέρωση δεν έχει καμία σχέση με τις συνομιλίες των χρηστών ή τα δεδομένα προφίλ τους. Αντίθετα, η αλλαγή επικεντρώνεται στο πώς οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το WhatsApp για την εξυπηρέτηση πελατών, μπορούν να αποθηκεύουν αρχεία καταγραφής των συνομιλιών τους σε διακομιστές Facebook. Αυτό είναι κάτι που η εταιρεία θεωρεί ότι πρέπει να είναι εμφανές στην πολιτική απορρήτου της.

Ωστόσο ένα κύμα παραπληροφόρησης στα social media σε συνδυασμό με το αρνητικό ιστορικό που έχει το Facebook όσον αφορά τα δεδομένα των χρηστών του, έχει οδηγήσει σε σοβαρές αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες να εγκαταλείπουν το WhatsApp και να προτιμούν ανταγωνιστές όπως το Signal και το Telegram.

Ακόμα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είπε στους περισσότερους από 42 εκατομμύρια ακόλουθούς του να χρησιμοποιήσουν το Signal. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, το Signal έχει γίνει μία από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις σε Android και iOS και το σύστημα επαλήθευσής του για την εγγραφή νέων χρηστών έχει επανειλημμένα υποστεί πιέσεις. Το Telegram, το οποίο βρίσκεται σήμερα στη δεύτερη θέση, είδε περισσότερους από 25 εκατομμύρια νέους χρήστες να εγγράφονται τις τελευταίες 72 ώρες.

whatsapp google search

Τα στελέχη του WhatsApp, καθώς και ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri και ο επικεφαλής του Facebook AR / VR, Andrew “Boz” Bosworth, προσπαθούν τώρα να διευκρινίσουν την κατάσταση.

«Θέλουμε να είμαστε σαφείς ότι η ενημέρωση πολιτικής δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο το απόρρητο των μηνυμάτων σας με φίλους ή συγγενείς. Αντ ‘αυτού, αυτή η ενημέρωση περιλαμβάνει αλλαγές που σχετίζονται με την αποστολή μηνυμάτων σε μια επιχείρηση στο WhatsApp, η οποία είναι προαιρετική και παρέχει περαιτέρω διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων», γράφει η εταιρεία στη νέα σελίδα FAQ.

Τονίζει επίσης, ότι ούτε το Facebook ούτε το WhatsApp διαβάζουν τα αρχεία καταγραφής μηνυμάτων των χρηστών, ούτε παρακολουθούν τις κλήσεις και ότι το WhatsApp δεν αποθηκεύει δεδομένα τοποθεσίας χρήστη ή κοινοποιεί στοιχεία επικοινωνίας στο Facebook.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS