ΑρχικήinetCOVID-19: Ο Robert F. Kennedy Jr. μπλοκαρίστηκε από το Instagram - έκανε...

COVID-19: Ο Robert F. Kennedy Jr. μπλοκαρίστηκε από το Instagram – έκανε posts κατά των εμβολίων

Το Instagram την Τετάρτη «κατέβασε» τον λογαριασμό του αμφιλεγόμενου ακτιβιστή κατά των εμβολίων Robert F. Kennedy Jr.

“Καταργήσαμε αυτόν τον λογαριασμό γιατί κοινοποιούσε επανειλημμένα αμφιλεγόμενες δηλώσεις σχετικά με τον COVID-19 ή τα εμβόλια”, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook – το Instagram ανήκει στο Facebook.

Ο Kennedy, γιος του Robert F. Kennedy και ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ John F. Kennedy, έχει επανειλημμένα μιλήσει κατά των εμβολίων. Έχει ασκήσει πιέσεις στο Κογκρέσο για να δώσει στους γονείς εξαιρέσεις από κρατικές απαιτήσεις που τους υποχρεώνουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Ο δια βίου Δημοκρατικός υποβαθμίζει τις απόψεις του κατά των εμβολίων, λέγοντας ότι είναι πραγματικά υπέρ των εμβολίων αρκεί να είναι ασφαλή, σημειώνοντας ότι όλα τα παιδιά του έχουν εμβολιαστεί.

Instagram Kennedy

Η σελίδα του Kennedy στο Facebook, με περισσότερους από 300.000 ακόλουθους, ήταν ακόμα ενεργή κατά τη στιγμή της δημοσίευσης αυτού του άρθρου. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για την κατάργηση αυτής της σελίδας.

Η ΜΚΟ Children’s Health Defense του Kennedy, η οποία εκφράζει τις αμφιβολίες της σχετικά τα εμβόλια, δήλωσε ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να σχολιάσει τις ενέργειες του Instagram.

Το Facebook αγωνίζεται για να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια και ανακοίνωσε μια ακόμη προσπάθεια που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε διάφορους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένης της δυσκολίας στην εύρεση λογαριασμών μέσω αναζητήσεων στο Instagram, οι οποίοι αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το να εμβολιαστούν.

Η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα αφότου το CNN Business ανέφερε ότι το Instagram εξακολούθησε να εμφανίζει εμφανώς λογαριασμούς που υποστηρίζουν τον αντι-εμβολιασμό στα αποτελέσματα αναζήτησης, ενώ οι ομάδες στο Facebook που αγωνίζονται εναντίον των εμβολίων παρέμειναν διαθέσιμες. Τα ευρήματα προκάλεσαν ανησυχίες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων στον τομέα της δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε αναταραχή καθώς ψάχνουν τρόπο να διατεθούν γρήγορα τα εμβόλια για τον COVID-19.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS