ΑρχικήinetΗ Proofpoint μηνύει το Facebook για κατάσχεση domain της

Η Proofpoint μηνύει το Facebook για κατάσχεση domain της

Η εταιρεία ασφαλείας Proofpoint, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Facebook, καθώς το κοινωνικό δίκτυο προσπάθησε να κατασχέσει domain name που η εταιρεία ασφαλείας χρησιμοποιούσε για εκπαίδευση των χρηστών σχετικά με το ηλεκτρονικό ψάρεμα.

Proofpoint

Η υπόθεση είναι αντίστροφη με μια κατάθεση του Facebook στις 30 Νοεμβρίου 2020, όταν το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποίησε ένα αίτημα UDRP (Uniform Dοmain-Name Dispute-Resolution) για να αναγκάσει τον καταχωρητή Namecheap να παραδώσει πολλά domain name που προσπαθούσαν να μιμηθούν το Facebook και το Instagram.

Μεταξύ των καταχωρημένων domain name ήταν τα facbook-login.com, facbook-login.net, instagrarn.ai, instagrarn.net και instagrarn.org.

Σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη, η Proofpoint δήλωσε ότι το UDRP δεν πρέπει να ισχύει για αυτά τα dοmain, τα οποία θα πρέπει να επιτρέπεται να υπάρχουν και να συνεχίζει να τα χρησιμοποιεί.

Η Proofpoint υποστηρίζει ότι τα αιτήματα UDRP πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για domain που έχουν καταχωριθεί με δόλιους σκοπούς. Αντίθετα, η εταιρεία ασφαλείας λέει ότι η χρήση domain name παρόμοιων με του Facebook και του Instagram από την ίδια, είχαν νόμιμο σκοπό.

Η Proofpoint ισχυρίζεται ότι οι δοκιμές για εκπαίδευση ηλεκτρονικού “ψαρέματος” είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πελατών της, αλλά και για την ασφάλεια του ίδιου του Facebook, καθώς οι δοκιμές ευαισθητοποίησης ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, διδάσκουν στους χρήστες να αναγνωρίζουν τα ψεύτικα domain που μοιάζουν με αυτά του Facebook ή του Instagram, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις Phishing.

domain

Η εταιρεία ασφαλείας υποστηρίζει επίσης ότι ενώ άλλα domain χρησιμοποιούνται για εγκληματική δραστηριότητα, τα domain που χρησιμοποιεί η ίδια δεν χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς και αντιθέτως βοηθούν τους χρήστες.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας, οι χρήστες που κάνουν κλικ σε συνδέσμους που ανήκουν σε δοκιμές ηλεκτρονικού ψαρέματος της Proofpoint, ειδοποιούνται πάντα ότι πραγματοποίησαν μια ανεπιθύμητη ενέργεια, δεν συλλέγονται διαπιστευτήρια του λογαριασμού τους και δεν προκαλείται ζημιά στον χρήστη.

Επιπλέον, οι χρήστες που έχουν άμεση πρόσβαση στα domain προειδοποιούνται επίσης ότι δεν πρόκειται για τους επίσημους ιστότοπους του Facebook.

Η Proofpoint ζητάει τώρα να εκδωθεί απόφαση που να επιτρέπει στην εταιρεία τη χρήση αυτών των domain name “αφού σχετίζονται με προσφορά νόμιμων αγαθών ή υπηρεσιών”. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να υπόκεινται σε κλασικό αίτημα κατάσχεσης UDRP.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS