ΑρχικήinetΟ Trump δεν θα επιστρέψει στο Twitter ακόμα και αν ξαναγίνει Πρόεδρος

Ο Trump δεν θα επιστρέψει στο Twitter ακόμα και αν ξαναγίνει Πρόεδρος

Το Twitter δήλωσε ότι η απαγόρευση του Donald Trump από την πλατφόρμα, μέσω της αναστολής των λογαριασμών του, είναι μόνιμη και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα και αν ο Trump διεκδικήσει ξανά την προεδρία ή ακόμα και αν γίνει ξανά Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Trump Twitter

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ο οικονομικός διευθυντής του Twitter, Ned Segal, ρωτήθηκε αν η απαγόρευση του Donald Trump θα αποσυρόταν, στην περίπτωση που εκείνος έπαιρνε ξανά την εξουσία. Ο οικονομικός διευθυντής ξεκαθάρισε ότι ο αποκλεισμός του πρώην Προέδρου είναι μόνιμος, απαντώντας ότι οι πολιτικές της πλατφόρμας είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να επιστρέψουν, αν έχουν αφαιρεθεί.

Επιπλέον, είπε: “Είτε είστε σχολιαστής, είτε οικονομικός διευθυντής είστε πρώην ή νυν αξιωματούχος. Θυμηθείτε, οι πολιτικές μας έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι δεν υποκινούν βία και αν κάποιος το κάνει αυτό, πρέπει να τον αφαιρέσουμε από την υπηρεσία. Οι πολιτικές μας δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους αυτούς να επιστρέψουν“.

Τα νέα αυτά έρχονται ​​μαζί με τη δίκη του Trump σχετικά με την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορείται ως ο βασικός υποκινητής όλων αυτών των εχθροπραξιών και της βίας που κόστισαν τη ζωή μερικών ανθρώπων. Οι άνθρωποι που επιτέθηκαν ήταν υποστηρικτές του Trump και το περιστατικό έλαβε χώρα όσο εκείνος ήταν στην εξουσία.

Αμέσως μετά το περιστατικό στο Καπιτώλιο, το Twitter αλλά και άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες, στράφηκαν εναντίον του Trump, αναστέλλοντας τους λογαριασμούς του και δείχνοντας ότι δεν ανέχονται τη βία. Το Twitter τόνισε ότι προχωρά σε μόνιμη αναστολή “λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας”.

Πολλοί υποστηρικτές του Trump, αλλά και υποστηρικτές του ελεύθερου λόγου στο διαδίκτυο, αντέδρασαν σε αυτή την κίνηση των social media. Ωστόσο, το Twitter δεν έχει επηρεαστεί, αφού είδε τους χρήστες του να αυξάνονται σημαντικά (περισσότερο από το συνηθισμένο) τον τελευταίο μήνα.

Πηγή: the guardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS