ΑρχικήinetYouTube: Αναστέλλει τον δικηγόρο του Trump, Rudy Giuliani, από το Partner Program

YouTube: Αναστέλλει τον δικηγόρο του Trump, Rudy Giuliani, από το Partner Program

Το YouTube δήλωσε χθες ότι έχει προχωρήσει σε αναστολή του καναλιού του Rudy Giuliani, δικηγόρου του Donald Trump, από το Partner Program, ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους YouTube partners να βγάλουν λεφτά από διαφημίσεις στα βίντεό τους. Σύμφωνα με το YouTube, η αναστολή οφείλεται στο ότι ο Giuliani παραβίασε τους κανόνες της πλατφόρμας κοινοποιώντας επανειλημμένα ψευδή στοιχεία για τις εκλογές (παραπληροφόρηση).

YouTube Rudy Giuliani

Η αναστολή θα διαρκέσει τουλάχιστον 30 ημέρες και έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από την περασμένη εβδομάδα.

Το Partner Program του YouTube επιτρέπει στους video creators να μοιράζονται τα έσοδα από διαφημίσεις, αλλά τα κανάλια που παραβιάζουν τις πολιτικές της εταιρείας μπορούν να καταργηθούν.

Ο Rudy Giuliani, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, υποστήριζε έντονα ότι τα αποτελέσματα των εκλογών που ανέδειξαν Πρόεδρο των ΗΠΑ τον Joe Biden, ήταν ψεύτικα.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του Giuliani και πολλών άλλων υποστηρικτών του Trump, το YouTube και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παίρνουν αυστηρά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με τις εκλογές.

Οι πολιτικές του YouTube απαγορεύουν περιεχόμενο που ισχυρίζεται ότι “εκτεταμένη απάτη ή λάθη άλλαξαν το αποτέλεσμα των ιστορικών προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ“. Ωστόσο, επιτρέπεται  η “συζήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων“, ακόμη και αν βασίζεται σε μη σωστές πληροφορίες.

YouTube Partner Program

Σύμφωνα με το YouTube, ο Rudy Giuliani θα μπορούσε να υποβάλει ένσταση για την αναστολή ή να υποβάλει ξανά αίτηση στο Partner Program σε 30 ημέρες, εάν διορθώσει τα θέματα που παραβιάζουν τις πολιτικές της πλατφόρμας.

Προς το παρόν, o Giuliani δεν έχει σχολιάσει κάτι.

Τη Δευτέρα, έλαβε μια μήνυση και από την Dominion Voting Systems (κατασκευαστή εκλογικού εξοπλισμού) για συκοφαντική δυσφήμιση της εταιρείας. Ο Giuliani αλλά και άλλοι υποστηρικτές του Trump έχουν κατηγορήσει την εταιρεία για νοθεία στις εκλογές. Η εταιρεία είπε ότι η φήμη της πληγώθηκε από ένα “μεγάλο ψέμα” που διαδόθηκε από τον Giuliani.

Ο Rudy Giuliani είπε ότι θα μελετήσει τη μήνυση της Dominion, την οποία κατηγόρησε για εκφοβισμό και λογοκρισία.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS