ΑρχικήinetTwitter: Αναστέλλει το account του Mike Lindell, επειδή υποστηρίζει τον Trump

Twitter: Αναστέλλει το account του Mike Lindell, επειδή υποστηρίζει τον Trump

Το Twitter προχώρησε σε αναστολή του λογαριασμού του CEO της My Pillow, Mike Lindell, για εξάπλωση παραπληροφόρησης (κυρίως για τον Donald Trump και τις εκλογές).

Twitter Mike Lindell
Twitter: Αναστέλλει το account του Mike Lindell, επειδή υποστηρίζει τον Trump

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται για μόνιμη αναστολή του λογαριασμού, καθώς ο Mike Lindell έχει παραβιάσει επανειλημμένα την πολιτική της εταιρείας. Αρχικά δεν ήταν σαφές ποια ήταν τα tweets που πυροδότησαν την αναστολή, αλλά φαίνεται να σχετίζονται με την πολιτική που εφαρμόστηκε μετά από την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από τους υποστηρικτές του Trump. Έκτοτε, το Twitter μπλοκάρει δημοσιεύσεις που παραπλανούν τους ανθρώπους για πολιτικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων ψευδών ισχυρισμών για εκλογικά αποτελέσματα.

Ο CEO της My Pillow ισχυριζόταν συνεχώς ότι τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν απάτη και ότι Πρόεδρος θα έπρεπε να είναι ξανά ο Donald Trump. Αυτοί οι ισχυρισμοί του οδήγησαν πρόσφατα σε μια αγωγή εναντίον του και στην παραίτηση ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας του. Επίσης, αρκετές εταιρείες έχουν απομακρυνθεί από το brand My Pillow.

Twitter Mike Lindell
Twitter: Αναστέλλει το account του Mike Lindell, επειδή υποστηρίζει τον Trump

Ωστόσο, ο Mike Lindell κρατά την ίδια στάση και παραμένει ένας από τους εξέχοντες συμμάχους του Trump. Ο Lindell συνέχιζε να υποστηρίζει ότι οι εκλογές ήταν μια απάτη, ακόμη και την περίοδο μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, που κόστισαν τη ζωή πέντε ανθρώπων και προκάλεσαν πολλούς τραυματισμούς.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, ο CEO της My Pillow λέει ότι στόχος του τώρα είναι να φέρει στο φως αποδεικτικά στοιχεία για “όλη την απάτηπου λέει ότι έχει εμφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες. Στόχος του είναι κυρίως η Dominion Voting Systems, κατασκευαστής μηχανημάτων ψηφοφορίας.

Οι δικηγόροι της Dominion έχουν ήδη κινηθεί νομικά εναντίον άλλων συμμάχων του Trump. Η εταιρεία υπέβαλε, επίσης, αγωγή εναντίον του δικηγόρου Sidney Powell και έστειλε επιστολή στον Lindell τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας τον ότι συμμετείχε σε μια “τεράστια και συντονισμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης για συκοφαντία της Dominion“.

Θα υπάρξουν πρόσθετες αγωγές και συνεχίζουμε να εξετάζουμε τεκμηριωμένα στοιχεία για άλλους που ενορχήστρωσαν και ενίσχυσαν την εκστρατεία παραπληροφόρησης“, δήλωσε ο δικηγόρος της Dominion.

Η CISA δημοσίευσε μια ανακοίνωση τον Νοέμβριο, η οποία έλεγε ότι “δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κάποιο σύστημα ψηφοφορίας διέγραψε, έχασε ή άλλαξε ψήφους ή ότι παραβιάστηκε με κάποιο τρόπο“.

Trump
Twitter: Αναστέλλει το account του Mike Lindell, επειδή υποστηρίζει τον Trump

Μετά την αναταραχή στο Καπιτώλιο, οι επιχειρηματικές προοπτικές της My Pillow έχουν μειωθεί. Ο Mike Lindell, μάλιστα, ανέφερε κάποιους μεγάλους λιανοπωλητές που σταμάτησαν να συνεργάζονται με την εταιρεία: Bed Bath & Beyond, Kohl’s, Wayfair, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ H-E-B. Η Bed Bath & Beyond και η Kohl δήλωσαν ότι η διακοπή συνεργασίας οφείλεται στη χαμηλή ζήτηση.

Ωστόσο, ο Mike Lindell είπε ότι αυτά τα μποϊκοτάζ έχουν ωθήσει τους πελάτες να αγοράσουν τα προϊόντα της My Pillow από άλλους λιανοπωλητές ή απευθείας από την εταιρεία.

Ο Mike Lindell υποστηρίζει ότι αυτή η κατάσταση θα κάνει καλό στη My Pillow.

Trump
Twitter: Αναστέλλει το account του Mike Lindell, επειδή υποστηρίζει τον Trump

Όλες τις φορές που έχω δεχτεί επίθεση, η επιχείρησή μου ανεβαίνει, από 10 έως 30 %“, είπε, αν και δεν διευκρίνισε σε τι ακριβώς αναφέρεται. Ο ίδιος πιστεύει ότι είναι σωστός σε αυτά που λέει και κάνει και ότι και οι υπόλοιποι άνθρωποι που είναι σωστοί και δίκαιοι θα τον υποστηρίξουν.

Ωστόσο, οι πολιτικές στάσεις του Lindell έχουν επίσης προκαλέσει τουλάχιστον ένα ρήγμα στο διοικητικό συμβούλιο της My Pillow. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ένα μέλος του συμβουλίου παραιτήθηκε και σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις διαφορετικές απόψεις και στάσεις με τον Lindell.

Twitter: Αναστέλλει το account του Mike Lindell, επειδή υποστηρίζει τον Trump

Ο CEO της My Pillow ανήκει πλέον στην ομάδα συμμάχων του Trump, που έχουν απαγορευτεί από το Twitter (μαζί με τους Roger Stone και Stephen K. Bannon) τα τελευταία χρόνια. Ο λογαριασμός του Donald Trump αφαιρέθηκε, επίσης, δύο ημέρες μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο, καθώς το Twitter θεώρησε ότι υπήρχε “κίνδυνος περαιτέρω υποκίνησης βίας“. Έκτοτε, το Twitter και άλλες πλατφόρμες έχουν λάβει επιθετικά μέτρα κατά της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης σχετικά με τις εκλογές.

Πηγή: The Washington Post

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS