Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 09:46
Αρχική inet Διακοπή διαδικτύου επηρέασε Verizon, Zoom, Slack και Gmail

Διακοπή διαδικτύου επηρέασε Verizon, Zoom, Slack και Gmail

Κάτοικοι της Ανατολικής Ακτής, αντιμετώπισαν προβλήματα συνδεσιμότητας σε βασικές υπηρεσίες την Τρίτη, καθώς επηρεάστηκαν από διακοπές διαδικτύου.

διαδικτύου Slack

Οι χρήστες ανέφεραν προβλήματα σε σημαντικές υπηρεσίες όπως οι Gmail, Slack και Zoom, οι οποίες είναι απαραίτητες την εποχή που διανύουμε, αφού βοηθούν την εργασία από το σπίτι και την τηλεκπαίδευση. Το Downdetector, το οποίο παρακολουθεί αναφορές διακοπής διαδικτύου, έδειξε εκτεταμένα προβλήματα στα Verizon, Google, Zoom, YouTube, Slack, Amazon Web Services και άλλα, λίγο πριν από το μεσημέρι.

Το ζήτημα φάνηκε να προέρχεται από προβλήματα με την υπηρεσία Verizon Fios Internet, αν και η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε άμεσα το περιστατικό. Η ομάδα υποστήριξης πελατών της Verizon δήλωσε στο Twitter ότι κόπηκε μια ίνα στο Μπρούκλιν, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγήσει ορισμένα από τα ζητήματα. Ο λογαριασμός υποστήριξης στο Twitter γρήγορα κατακλείστηκε από πελάτες, που ρωτούσαν γιατί το Διαδίκτυο τους ήταν αργό και με διακοπές.

Οι ταχύτητες και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο άρχισαν σταδιακά να επιστρέφουν στο κανονικό μετά από περίπου μία ώρα. Οι περισσότερες υπηρεσίες λειτουργούσαν και πάλι ομαλά μέχρι το μεσημέρι.

Πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν στο Twitter, για να επισημάνουν τα ζητήματα με την υπηρεσία Verizon Fios. Η σελίδα Υπηρεσιών Ιστού της Amazon, έδειξε ότι η υπηρεσία της, η οποία παρέχει υπολογιστική ισχύ σε μεγάλες περιοχές του Διαδικτύου, αντιμετώπισε πρόβλημα με έναν εξωτερικό πάροχο. Στη σελίδα κατάστασής του, ανέφερε ότι «διερευνά ζητήματα συνδεσιμότητας με πάροχο διαδικτύου, που επηρεάζουν κυρίως την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτός του δικτύου AWS». Οι Slack και Google δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με τις δικές τους υπηρεσίες.

Η Slack επιβεβαίωσε στη σελίδα κατάστασής του ότι τα ζητήματα φαινόταν να είναι περιορισμένα στην Ανατολική Ακτή. “Γνωρίζουμε και παρακολουθούμε ένα ζήτημα υπηρεσίας διαδικτύου που θα μπορούσε να επηρεάσει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο των χρηστών της Ανατολικής Ακτής και τη δυνατότητα χρήσης του Slack”, ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Slack

Η Lisa Pierce, αντιπρόεδρος έρευνας στη Gartner, δήλωσε πως είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί η αληθινή αιτία της διακοπής μέχρι να την αποκαλύψει η Verizon, αν και αμφισβήτησε το γεγονός ότι ευθύνεται το καλώδιο στο Μπρούκλιν.

Η διακοπή αυτή δείχνει την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός εφεδρικού πλάνου για επιχειρήσεις και σχολεία που βασίζονται στο διαδίκτυο για την ομαλή λειτουργία τους, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο όγκος της κίνησης στο Διαδίκτυο προς τη Verizon μειώθηκε κατά περίπου 12% παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της ωριαίας διακοπής λειτουργίας, σύμφωνα με στοιχεία της Kentik, μιας εταιρείας που παρακολουθεί την κυκλοφορία στο διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο δεν θα λειτουργήσει ποτέ τέλεια όλες τις στιγμές, δήλωσε ο διευθυντής ανάλυσης Διαδικτύου της Kentik, Doug Madory.

«Είναι σχεδόν σαν ένας ζωντανός οργανισμός που παθαίνει λόξυγκα και γρίπη μερικές φορές», είπε.

Η διακοπή επηρέασε τα διαδικτυακά προγράμματα διδασκαλίας των σχολικών περιοχών.

Στη Βόρεια Βιρτζίνια, οι διακοπές έπληξαν τις διαδικτυακές αίθουσες διδασκαλίας, αναβάλλοντας τα μαθήματα. Στα Δημόσια Σχολεία της Αλεξάνδρειας, που εξυπηρετούν 16.000 άτομα και επί του παρόντος προσφέρουν μόνο διαδικτυακές οδηγίες, πολλοί δάσκαλοι δεν μπορούσαν να καλέσουν στο Zoom για να κάνουν τα μαθήματα της Τρίτης. Και στα Δημόσια Σχολεία του Fairfax County, των οποίων οι 186.000 μαθητές το καθιστούν το μεγαλύτερο σχολικό σύστημα στην πολιτεία, οι μαθητές δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στα διαδικτυακά τους μαθήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Διακοπή διαδικτύου επηρέασε Verizon, Zoom, Slack και Gmail

Κάτοικοι της Ανατολικής Ακτής, αντιμετώπισαν προβλήματα συνδεσιμότητας σε βασικές υπηρεσίες την Τρίτη, καθώς επηρεάστηκαν από διακοπές διαδικτύου.

Apple: Ενημερώστε άμεσα τα iPhone και iPad σας!

Η Apple προτρέπει όλους τους χρήστες iPhone και iPad να ενημερώσουν τα λειτουργικά τους συστήματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να...
00:02:19

Joe Biden: Αντικαθιστά τα ομοσπονδιακά οχήματα με νέα ηλεκτρικά

https://www.youtube.com/watch?v=rOEUvWv2oTs Ο Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε την απόφασή του να αντικαταστήσει ολόκληρο τον ομοσπονδιακό στόλο οχημάτων με...
00:02:33

Μελάνωμα: Εμβόλιο προστατεύει για 4 χρόνια από υποτροπή στο δέρμα!

Το μελάνωμα είναι η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος προσβάλλοντας μεγάλο ποσοστό ανθρώπων παγκοσμίως. Τώρα, επιστήμονες στις ΗΠΑ δίνουν μία ανάσα...

Facebook: Πωλούνται αριθμοί τηλεφώνου χρηστών του μέσω Telegram bot

Η Motherboard αποκάλυψε ότι κάποιος απέκτησε πρόσβαση σε ένα database που περιέχει αριθμούς τηλεφώνου χρηστών του Facebook και τώρα πωλεί αυτά τα...

Πώς να επιβάλλετε στο Outlook να κάνει ορθογραφικό έλεγχο στα email

Εάν η ορθογραφία δεν είναι το "ατού" σας, τα επαγγελματικά email πραγματικά σας ταλαιπωρούν. Κανένας δεν θέλει να στέλνει ανορθόγραφα email, γι...

Golang: Η Google διορθώνει μια σοβαρή Windows RCE ευπάθεια

Αυτόν τον μήνα οι μηχανικοί της Google διόρθωσαν μια σοβαρή ευπάθεια απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα (RCE) στη γλώσσα Go (Golang).

Ηλεκτροπαραγωγή στη Ευρώπη: Οι ΑΠΕ ξεπέρασαν τα ορυκτά καύσιμα

Η Ευρώπη μειώνει με αργούς ρυθμούς την εξάρτηση της από τα ορυκτά καύσιμα. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τις Ember και Agora...

TikTok: Διόρθωσε ευπάθεια που θα επέτρεπε την κλοπή αριθμών τηλεφώνου

Το TikTok ξεκίνησε ένα πρόγραμμα bug bounty μετά την ανακάλυψη διαφόρων τρωτών σημείων στην εφαρμογή του. Αυτή η προσπάθεια φαίνεται να έχει...

Το macOS Big Sur 11.2 RC 2 είναι πλέον διαθέσιμο ως δημόσια έκδοση

Η δεύτερη «release candidate» έκδοση του macOS Big Sur 11.2 είναι τώρα διαθέσιμη σε developers και χρήστες beta. Αυτό έρχεται αφού η...