ΑρχικήinetΔιακοπή διαδικτύου επηρέασε Verizon, Zoom, Slack και Gmail

Διακοπή διαδικτύου επηρέασε Verizon, Zoom, Slack και Gmail

Κάτοικοι της Ανατολικής Ακτής, αντιμετώπισαν προβλήματα συνδεσιμότητας σε βασικές υπηρεσίες την Τρίτη, καθώς επηρεάστηκαν από διακοπές διαδικτύου.

διαδικτύου Slack

Οι χρήστες ανέφεραν προβλήματα σε σημαντικές υπηρεσίες όπως οι Gmail, Slack και Zoom, οι οποίες είναι απαραίτητες την εποχή που διανύουμε, αφού βοηθούν την εργασία από το σπίτι και την τηλεκπαίδευση. Το Downdetector, το οποίο παρακολουθεί αναφορές διακοπής διαδικτύου, έδειξε εκτεταμένα προβλήματα στα Verizon, Google, Zoom, YouTube, Slack, Amazon Web Services και άλλα, λίγο πριν από το μεσημέρι.

Το ζήτημα φάνηκε να προέρχεται από προβλήματα με την υπηρεσία Verizon Fios Internet, αν και η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε άμεσα το περιστατικό. Η ομάδα υποστήριξης πελατών της Verizon δήλωσε στο Twitter ότι κόπηκε μια ίνα στο Μπρούκλιν, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγήσει ορισμένα από τα ζητήματα. Ο λογαριασμός υποστήριξης στο Twitter γρήγορα κατακλείστηκε από πελάτες, που ρωτούσαν γιατί το Διαδίκτυο τους ήταν αργό και με διακοπές.

Οι ταχύτητες και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο άρχισαν σταδιακά να επιστρέφουν στο κανονικό μετά από περίπου μία ώρα. Οι περισσότερες υπηρεσίες λειτουργούσαν και πάλι ομαλά μέχρι το μεσημέρι.

Πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν στο Twitter, για να επισημάνουν τα ζητήματα με την υπηρεσία Verizon Fios. Η σελίδα Υπηρεσιών Ιστού της Amazon, έδειξε ότι η υπηρεσία της, η οποία παρέχει υπολογιστική ισχύ σε μεγάλες περιοχές του Διαδικτύου, αντιμετώπισε πρόβλημα με έναν εξωτερικό πάροχο. Στη σελίδα κατάστασής του, ανέφερε ότι «διερευνά ζητήματα συνδεσιμότητας με πάροχο διαδικτύου, που επηρεάζουν κυρίως την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτός του δικτύου AWS». Οι Slack και Google δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με τις δικές τους υπηρεσίες.

Η Slack επιβεβαίωσε στη σελίδα κατάστασής του ότι τα ζητήματα φαινόταν να είναι περιορισμένα στην Ανατολική Ακτή. “Γνωρίζουμε και παρακολουθούμε ένα ζήτημα υπηρεσίας διαδικτύου που θα μπορούσε να επηρεάσει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο των χρηστών της Ανατολικής Ακτής και τη δυνατότητα χρήσης του Slack”, ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Slack

Η Lisa Pierce, αντιπρόεδρος έρευνας στη Gartner, δήλωσε πως είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί η αληθινή αιτία της διακοπής μέχρι να την αποκαλύψει η Verizon, αν και αμφισβήτησε το γεγονός ότι ευθύνεται το καλώδιο στο Μπρούκλιν.

Η διακοπή αυτή δείχνει την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός εφεδρικού πλάνου για επιχειρήσεις και σχολεία που βασίζονται στο διαδίκτυο για την ομαλή λειτουργία τους, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο όγκος της κίνησης στο Διαδίκτυο προς τη Verizon μειώθηκε κατά περίπου 12% παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της ωριαίας διακοπής λειτουργίας, σύμφωνα με στοιχεία της Kentik, μιας εταιρείας που παρακολουθεί την κυκλοφορία στο διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο δεν θα λειτουργήσει ποτέ τέλεια όλες τις στιγμές, δήλωσε ο διευθυντής ανάλυσης Διαδικτύου της Kentik, Doug Madory.

«Είναι σχεδόν σαν ένας ζωντανός οργανισμός που παθαίνει λόξυγκα και γρίπη μερικές φορές», είπε.

Η διακοπή επηρέασε τα διαδικτυακά προγράμματα διδασκαλίας των σχολικών περιοχών.

Στη Βόρεια Βιρτζίνια, οι διακοπές έπληξαν τις διαδικτυακές αίθουσες διδασκαλίας, αναβάλλοντας τα μαθήματα. Στα Δημόσια Σχολεία της Αλεξάνδρειας, που εξυπηρετούν 16.000 άτομα και επί του παρόντος προσφέρουν μόνο διαδικτυακές οδηγίες, πολλοί δάσκαλοι δεν μπορούσαν να καλέσουν στο Zoom για να κάνουν τα μαθήματα της Τρίτης. Και στα Δημόσια Σχολεία του Fairfax County, των οποίων οι 186.000 μαθητές το καθιστούν το μεγαλύτερο σχολικό σύστημα στην πολιτεία, οι μαθητές δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στα διαδικτυακά τους μαθήματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS