ΑρχικήsecurityTrump: οι Αμερικανοί πάροχοι cloud θα αρχειοθετούν τους ξένους πελάτες

Trump: οι Αμερικανοί πάροχοι cloud θα αρχειοθετούν τους ξένους πελάτες

Ο πιο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή λίγο πριν την έξοδό του, η οποία υποχρεώνει τις αμερικανικές εταιρείες cloud να διατηρούν αρχεία για ξένους πελάτες τους, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τις αμερικανικές αρχές να εντοπίσουν άτομα που διαπράττουν εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Οι Αμερικανοί πάροχοι cloud θα πρέπει να αρχειοθετούν ονόματα, φυσικές διευθύνσεις και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εθνικούς αριθμούς ταυτότητας, μέσα και πηγές πληρωμής, όπως στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού, αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις IP που χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε υπηρεσίες.

“Οι ξένοι παράγοντες χρησιμοποιούν προϊόντα IaaS των Ηνωμένων Πολιτειών για μια ποικιλία καθηκόντων κατά την εκτέλεση κακόβουλων δραστηριοτήτων, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών να εντοπίζουν και να λαμβάνουν πληροφορίες μέσω νομικής διαδικασίας πριν αυτοί οι ξένοι φορείς μεταβούν σε υποδομή αντικατάστασης και καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία των προηγούμενων δραστηριοτήτων τους” έγραψε ο Trump σε επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής Nancy Pelosi και τον Αντιπρόεδρο Mike Pence.

“Ο όρος [IaaS] σημαίνει οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία που προσφέρεται σε έναν καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν ή ” δοκιμαστικών ” προσφορών, που παρέχουν επεξεργασία, αποθήκευση, δίκτυα ή άλλους βασικούς υπολογιστικούς πόρους και με τους οποίους ο καταναλωτής μπορεί να αναπτύξει και να εκτελέσει λογισμικό που δεν είναι προκαθορισμένο, συμπεριλαμβανομένων λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών, “δηλώνει.

Salesforce-Καπιτώλιο-RNC

“Ο καταναλωτής συνήθως δεν διαχειρίζεται ή ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του υποκείμενου υλικού, αλλά έχει τον έλεγχο των λειτουργικών συστημάτων, του χώρου αποθήκευσης και τυχόν εφαρμογών που αναπτύσσονται. Ο όρος περιλαμβάνει τα ” διαχειριζόμενα ” προϊόντα ή υπηρεσίες, στα οποία ο πάροχος είναι υπεύθυνος για ορισμένες πτυχές της διαμόρφωσης ή της συντήρησης του συστήματος και των «μη διαχειριζόμενων» προϊόντων ή υπηρεσιών, στα οποία ο πάροχος είναι υπεύθυνος μόνο για τη διασφάλιση ότι το προϊόν είναι διαθέσιμο στον καταναλωτή.

Η εντολή δίνει στον Υπουργό Εμπορίου τη δυνατότητα να περιορίσει την πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud των ΗΠΑ, εάν μια χώρα θεωρείται ότι έχει “οποιοδήποτε σημαντικό αριθμό ξένων προσώπων που προσφέρουν προϊόντα ΙααS των Ηνωμένων Πολιτειών που χρησιμοποιούνται για κακόβουλες δραστηριότητες”. Αυτή η ενότητα και οι υποχρεώσεις τήρησης αρχείων θα ξεκινήσουν μετά από 180 ημέρες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS