ΑρχικήbusinessΠώς να επιλέξετε το καλύτερο λογισμικό ηλεκτρονικής υπογραφής;

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο λογισμικό ηλεκτρονικής υπογραφής;

Η πανδημία του COVID-19 και ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει επιταχύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας ηλεκτρονικής υπογραφής στις μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

λογισμικό ηλεκτρονικής υπογραφής

Η υιοθέτηση της τεχνολογίας ηλεκτρονικής υπογραφής μπορεί να αποτελέσει μεγάλη αλλαγή για τις επιχειρήσεις, και ιδίως για τις μικρομεσαίες. Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικές, επειδή πιστεύουν ότι το λογισμικό ηλεκτρονικής υπογραφής μπορεί να τις εκθέσει σε απάτες και άλλες μορφές εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Τι πρέπει να προσέχουν οι επιχειρήσεις όταν κάνουν τη μετάβαση στο λογισμικό ηλεκτρονικής υπογραφής;

Γιατί το λογισμικό ηλεκτρονικής υπογραφής μπορεί να είναι ασφαλέστερο από την κλασσική υπογραφή

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cynch Security, Susie Jones, λέει ότι υπάρχουν κίνδυνοι όταν χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε τεχνολογία.

«Σε ότι αφορά μια ηλεκτρονική υπογραφή, οι κίνδυνοι δεν διαφέρουν πολύ από τους κλασσικούς κινδύνους που υπήρχαν πάντα με τις υπογραφές», λέει η Jones, της οποίας η εταιρεία ειδικεύεται στη διαχείριση κινδύνων στην κυβερνοασφάλεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η πλαστογράφηση. Όπως και με τις παραδοσιακές υπογραφές, η πλαστογράφηση και η κλοπή ταυτότητας είναι ο πραγματικός κίνδυνος. Η διαφορά με το λογισμικό ηλεκτρονικής υπογραφής είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε ένα αξιόπιστο λογισμικό που χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση, προστατεύετε τον κωδικό πρόσβασης σας και χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, θα έλεγα ότι ο κίνδυνος πλαστογράφησης είναι στην πραγματικότητα πολύ χαμηλότερος από την κλασσική υπογραφή.”

Ο καθηγητής Matthew Warren, διευθυντής του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου RMIT, λέει ότι το λογισμικό ηλεκτρονικής υπογραφής προσφέρει πολύ περισσότερη προστασία στους χρήστες από το μελάνι και το χαρτί. Επιπλέον, λέει ότι το λογισμικό ηλεκτρονικής υπογραφής βοηθάει τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να καταγράφουν και να παρακολουθούν έγγραφα πιο εύκολα.

Νομικά, οι ηλεκτρονικές υπογραφές είναι πολύ γνωστές τα τελευταία χρόνια. Ο Andrew Hii, συνεργάτης της νομικής εταιρείας Gilbert + Tobin, αναφέρει ότι η αυξημένη κατανόηση των πλεονεκτημάτων που παρέχονται από τις ηλεκτρονικές υπογραφές βοήθησε στην ενίσχυση της δημοτικότητας τους.

4 κρίσιμοι παράγοντες

Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες πλατφόρμες λογισμικού ηλεκτρονικής υπογραφής. Η επένδυση σε ένα τέτοιο σύστημα είναι σημαντική για μια επιχείρηση αλλά σίγουρα δεν είναι η μόνη επιλογή, λέει ο Hii.

“Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής υπογραφής για την υπογραφή σας”, λέει. “Η αντιγραφή μιας εικόνας της υπογραφής σας είναι εξίσου αποτελεσματική από νομική άποψη.”

“Από την άποψη του κινδύνου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μοιράζεστε ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του εγγράφου που δεν μπορεί να περάσει από επεξεργασία (π.χ PDF και όχι Word). Προφανώς, αυτές οι πρακτικές στερούνται ορισμένων από τις προστασίες που παρέχει μια πλατφόρμα ηλεκτρoνικής υπογραφής.”

Οι Warren, Jones και Hii λένε ότι οι τέσσερις βασικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή μιας πλατφόρμας λογισμικού για ηλεκτρονικές υπογραφές είναι η κρυπτογράφηση, ο έλεγχος ταυτότητας πολλών παραγόντων, ο έλεγχος και η αποθήκευση των δεδομένων.

Το λογισμικό πρέπει επίσης να καταγράφει όλες τις αλληλεπιδράσεις στο έγγραφο, οπότε θα υπάρχει ιστορικό ελέγχου για το ποιος συνδέθηκε και ποιος υπέγραψε τι, λένε. Μετά την υπογραφή ενός εγγράφου, το έγγραφο πρέπει να παραμείνει προσβάσιμο μόνο στα συμβαλλόμενα μέρη.

Οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 σχεδόν εγγυώνται ότι η χρήση των λογισμικών ηλεκτρονικής υπογραφής θα διευρυνθεί καθώς η εξ αποστάσεως διαπραγμάτευση θα γίνει ο κανόνας.

Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας ηλεκτρονικής υπογραφής για την επιχείρησή σας θα σας παράσχει τη διαβεβαίωση ότι τα έγγραφά σας έχουν υπογραφεί από τα σωστά άτομα και δεν έχουν πλαστογραφηθεί με στόχο άλλες δόλιες δραστηριότητες.

Πηγή πληροφοριών: intheblack.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS