ΑρχικήinetStripe: Διακόπτει τη συνεργασία με τον Trump μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Stripe: Διακόπτει τη συνεργασία με τον Trump μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η αμερικανική εταιρεία οικονομικών Stripe Inc., η οποία επεξεργάζεται τις διαδικτυακές πληρωμές για την εκστρατεία του Προέδρου Donald Trump, αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, επικαλούμενη παραβίαση των πολιτικών της κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα.

Stripe Trump
H Stripe διακόπτει τη συνεργασία με τον Trump μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2010 και εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι ο Donald Trump ενθάρρυνε τις βίαιες συμπεριφορές, την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ένα πλήθος υποστηρικτών του εισέβαλε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Αυτή η συμπεριφορά είναι ενάντια στις πολιτικές χρηστών της εταιρείας, οι οποίες απαγορεύουν δραστηριότητες “υψηλού κινδύνου”.

Η Stripe ζητά από τους χρήστες να συμφωνήσουν στο ότι δεν θα δεχτούν πληρωμές για δραστηριότητες “υψηλού κινδύνου” καθώς και για επιχειρήσεις και οργανώσεις που “συμμετέχουν, ενθαρρύνουν ή προωθούν βία και σωματικές βλάβες σε ανθρώπους ή φθορές σε περιουσίες”.

Η Wall Street Journal ήταν η πρώτη που ανέφερε αυτή την κίνηση της Stripe. Η εταιρεία τεχνολογίας-οικονομικών φαίνεται ότι ακολουθεί το παράδειγμα άλλων μεγάλων εταιρειών που γύρισαν την πλάτη στον Trump, μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή πέντε ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού.

Για παράδειγμα, το Twitter, όπου ο Trump είχε περισσότερους από 80 εκατομμύρια followers, ανέστειλε μόνιμα τον προσωπικό του λογαριασμό την Παρασκευή, ενώ το ίδιο έκανε και το Facebook την Πέμπτη. Επιπλέον, ο πάροχος email που χρησιμοποιούνταν για την εκστρατεία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ ανέστειλε την πρόσβαση.

Trump Καπιτώλιο
H Stripe διακόπτει τη συνεργασία με τον Trump μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Τέλος, η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Parler, που χρησιμοποιείται κατά βάση από τους συντηρητικούς και στην οποία στράφηκαν πολλοί από τους υποστηρικτές του Trump, αφαιρέθηκε από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google καθώς και από τις υπηρεσίες της Amazon. Τις τελευταίες μέρες, η εφαρμογή είχε γεμίσει σχόλια που προωθούσαν τη βία και σχετίζονταν με την επίθεση στο Καπιτώλιο. Οι εταιρείες ζήτησαν από την Parler να μετριάσει το περιεχόμενο και να εφαρμόσει αποτελεσματική εποπτεία, αλλά δεν ικανοποιήθηκαν από την ανταπόκριση της υπηρεσίας.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS