ΑρχικήsecurityRansomware επίθεση κοστίζει σε δίκτυο υγείας $1,5 εκατομμύριο τη μέρα!

Ransomware επίθεση κοστίζει σε δίκτυο υγείας $1,5 εκατομμύριο τη μέρα!

Ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης στο Βερμόντ υπέστη κυβερνοεπίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εγκατάσταση ενός συστήματος ηλεκτρονικών αρχείων υγείας (EHR). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εν λόγω επίθεση κόστισε στον πάροχο εκατομμύρια δολάρια σε χαμένα έσοδα. Το Δίκτυο Υγείας του Πανεπιστημίου του Βερμόντ (UVM), το οποίο εδρεύει στο Μπέρλινγκτον, επλήγη από ransomware επίθεση τον Οκτώβριο του 2020, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να ανακάμψει ακόμη πλήρως. Τα περισσότερα συστήματα IT αποκαταστάθηκαν. Παρόλα αυτά, ορισμένες εφαρμογές εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός λειτουργίας, προκαλώντας καθυστερήσεις σε διάφορα τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του ακτινολογικού.

Το δίκτυο εξυπηρετεί μεγάλο μέρος του Βερμόντ και τμήματα της περιφέρειας της Νέας Υόρκης. Όταν οι χάκερς «χτύπησαν» έξι από τα νοσοκομεία του δικτύου, ο κυβερνήτης του Βερμόντ, Phil Scott, θεώρησε την κατάσταση αρκετά σοβαρή, ώστε να αξίζει την ανάπτυξη του Vermont Army National Guard’s Combined Cyber Response Team 1, για να βοηθήσει στην προσπάθεια ανάκαμψης.

Ransomware επίθεση κοστίζει σε δίκτυο υγείας $1,5 εκατομμύριο τη μέρα!

Τον Δεκέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Δικτύου Υγείας του UVM, Dr. Stephen Leffler, δήλωσε ότι η κυβερνοεπίθεση κόστισε στο δίκτυο υγείας περίπου 1,5 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα σε χαμένα έσοδα και έξοδα αποκατάστασης.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, το Δίκτυο Υγείας του UVM ολοκλήρωσε την πρώτη φάση εφαρμογής του συστήματος Epic EHR τον Νοέμβριο του 2019, πρσθέτοντας επιπλέον κλινικές και διοικητικές δυνατότητες για ρυθμίσεις εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών που περιλάμβαναν κλινική περίθαλψη, χρέωση, εγγραφή και προγραμματισμό. Οι φάσεις δύο και τρεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και τον Νοέμβριο του 2021 αντίστοιχα. Ωστόσο, οι επιπτώσεις της ransomware επίθεσης σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19 έχουν πάει πίσω τα σχέδια κι έτσι οι φάσεις δύο και τρία θα υλοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2021 και τον Απρίλιο του 2022, εν αναμονή της έγκρισης από το Green Mountain Care Board.

Ransomware επίθεση

Ο John Brumsted, MD (Doctor of Medicine), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Δικτύου Υγείας του UVM, ανέφερε σε σχετική του δήλωση τα ακόλουθα: «Το 2020, το δίκτυό μας, όπως και ολόκληρος ο κόσμος, αντιμετώπισε τεράστιες προκλήσεις λόγω της πανδημίας του COVID-19, ενώ επιβαρύνθηκε περαιτέρω από μια ransomware επίθεση. Ένα ηλεκτρονικό αρχείο υγείας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας φροντίδα και να δημιουργήσουμε μια απρόσκοπτη εμπειρία για τους ασθενείς μας. Γι ‘αυτό είναι απολύτως κρίσιμο για τους ασθενείς μας, τους ανθρώπους μας και τις κοινότητές μας να επιτύχουμε την εφαρμογή αυτού του συστήματος σωστά. Λαμβάνοντας υπόψη τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο χρόνο, η τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος για την εγκατάσταση του EHR είναι το σωστό.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS