ΑρχικήsecurityΟι επιθέσεις ransomware έχουν αυξήσει τα έσοδα της Coalition

Οι επιθέσεις ransomware έχουν αυξήσει τα έσοδα της Coalition

Οι επιθέσεις Ransomware, που κρυπτογραφούν τα αρχεία ενός υπολογιστή και ζητούν λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους, έχουν δει μία θεαματική αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η μέση πληρωμή λύτρων αυξήθηκε από 41.000 $ το τρίτο τρίμηνο του 2019 σε 234.000 $ το 2020, σύμφωνα με την εταιρεία Coveware.

Coalition

Τώρα η Coalition, μία νεοσύστατη εταιρεία ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, έχει δει αύξηση στη ζήτηση για τις υπηρεσίες της. Αυτό το φθινόπωρο, έφτασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα από ασφάλιστρα, από 50 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Η αύξηση των επιθέσεων ransomware έχει αρχίσει να ανησυχεί τους ειδικούς. «Είδαμε ένα σημείωμα λύτρων 100 εκατομμυρίων δολαρίων μόλις την περασμένη εβδομάδα», λέει ο CEO της Coalition, Joshua Motta. Τον περασμένο μήνα, ένας hacker φέρεται να έκλεψε ιατρικά αρχεία από ένα κέντρο ψυχοθεραπείας στη Φινλανδία, στη συνέχεια επικοινώνησε με τους ασθενείς με ψυχική υγεία και ζήτησε χρήματα από τον καθένα ξεχωριστά. Τον Σεπτέμβριο, μια επίθεση ransomware σε ένα γερμανικό νοσοκομείο οδήγησε στο θάνατο ενός ασθενούς.

Η Coalition παρέχει ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για ένα σύνολο 27.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων εκκλησιών, αγροκτημάτων, εξοχικών συλλόγων, εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων και μιας δημοφιλούς εταιρείας πικάντικης σάλτσας. Οι ασφάλειες που παρέχει καλύπτουν περιστατικά που κυμαίνονται από επιθέσεις ransomware έως τη διαδικτυακή υπερχρέωση μιας εταιρείας. Για να καλύψει 1 εκατομμύριο δολάρια σε πιθανές ζημιές, η Coalition χρεώνει ασφάλιστρα από 1.500 έως 3.000 $ ετησίως. Τον Μάιο, η εταιρεία που απασχολεί 150 υπαλλήλους, συγκέντρωσε 90 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Motta, 37 ετών, ίδρυσε την Coalition τον Μάρτιο του 2017. Πριν από την Coalition, δούλευε σε οργανισμούς όπως η CIA, η Goldman Sachs και η Cloudflare, μια εταιρεία υποδομής και ασφάλειας ιστού ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην αμερικανική αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, οι μεγαλύτεροι παίκτες είναι εταιρείες όπως οι AIG, Chubb και Axa XL. Η Coalition προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από αυτές χρησιμοποιώντας περισσότερη τεχνολογία, λέει ο Motta.

Η Coalition χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία για να μειώσει την εξυπηρέτηση σε ορισμένους πελάτες. Η εκκίνηση αρνείται να παρέχει ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε αυτόνομες εταιρείες πληροφορικής, επειδή ο Motta θεωρεί τους κινδύνους πολύ υψηλούς. Εάν μια εταιρεία πληροφορικής πληγεί από επίθεση στον κυβερνοχώρο, όλοι οι πελάτες της βρίσκονται συχνά σε κίνδυνο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS