ΑρχικήinetΓια 1η φορά μετά τον Μεσαίωνα, στις 21 Δεκεμβρίου σύζευξη Δία-Κρόνου

Για 1η φορά μετά τον Μεσαίωνα, στις 21 Δεκεμβρίου σύζευξη Δία-Κρόνου

Ο Δίας και ο Κρόνος πρόκειται να ευθυγραμμιστούν με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει από τον Μεσαίωνα, λένε οι αστρονόμοι. Όταν ο ήλιος δύσει στις 21 Δεκεμβρίου τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, οι άνθρωποι πρόκειται να δουν μια σύζευξη του Δία και του Κρόνου οι οποίοι πρόκειται να έρθουν πάρα πολύ κοντά και θα μοιάζουν με διπλό πλανήτη. Η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε κάτι τέτοιο ήταν πριν από 800 χρόνια.

“Οι ευθυγραμμίσεις μεταξύ αυτών των δύο πλανητών είναι μάλλον σπάνιες, συμβαίνουν μία φορά κάθε 20 χρόνια περίπου, αλλά αυτή η σύζευξη είναι εξαιρετικά σπάνια λόγω του πόσο κοντά θα βρεθούν οι δύο πλανήτες”, δήλωσε ο αστρονόμος του Πανεπιστημίου Rice, Patrick Hartigan.

Μεσαίωνα Δία-Κρόνου
Για 1η φορά μετά τον Μεσαίωνα, σύζευξη Δία-Κρόνου

“Για την ακρίβεια μια κοντικότερη ευθυγράμμιση αυτών των πλανητών πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 1226.”

Η προσέγγιση των δύο πλανητών έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι. “Το απόγευμα της κοντινότερης προσέγγισης στις 21 Δεκεμβρίου θα μοιάζουν με έναν διπλό πλανήτη, που θα διαχωρίζεται μόνο με το 1/5 της διαμέτρου της πανσελήνου“, δήλωσε ο καθηγητής Hartigan.

Οι δύο πλανήτες αναμένεται να είναι ορατοί σε όλη τη Γη, αρκεί ο καιρός να επιτρέψει σε όλους να απολαύσουν το θέαμα. Αλλά η καλύτερη θέα θα έρθει περίπου μία ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα – όταν οι πλανήτες θα εμφανιστούν χαμηλά στο δυτικό ουρανό – και θα φαίνονται καλύτερα κοντά στον ισημερινό.

Για όσους χάσουν αυτό το υπέροχο θέαμα, η επόμενη ευκαιρία θα έρθει το 2080. Μετά από αυτό δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία μέχρι το 2400.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS