ΑρχικήsecurityCD Projekt: Hackers πούλησαν τον source code του Cyberpunk 2077

CD Projekt: Hackers πούλησαν τον source code του Cyberpunk 2077

Πριν λίγες ημέρες η εταιρεία videogames, CD Projekt, η οποία βρίσκεται πίσω από το Cyberpunk 2077, ανέφερε ότι έπεσε θύμα ransomware επίθεσης. Λέγεται ότι πίσω από την επίθεση, βρίσκεται η ransomware ομάδα “HelloKitty“.

CD Projekt ransomware
CD Projekt: Hackers πούλησαν τον source code του Cyberpunk 2077

Σύμφωνα με τη δήλωση της ίδιας της CD Projekt, οι hackers κρυπτογράφησαν το δίκτυο της εταιρείας και έκλεψαν αρχεία.

Άγνωστοι εγκληματίες απέκτησαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο εσωτερικό μας δίκτυο, συγκέντρωσαν ορισμένα δεδομένα που ανήκουν στην CD Projekt και άφησαν ένα σημείωμα λύτρων, το οποίο έχει δημοσιευτεί και στο κοινό. Παρόλο που ορισμένες συσκευές στο δίκτυό μας έχουν κρυπτογραφηθεί, τα αντίγραφα ασφαλείας μας παραμένουν άθικτα. Έχουμε ήδη ασφαλίσει την IT υποδομή μας και αρχίσαμε να αποκαθιστούμε τα δεδομένα“, είχε πει η CD Projekt. Οι hackers απείλησαν να διαρρεύσουν τα κλεμμένα δεδομένα μέσα σε 48 ώρες, αν δεν έπαιρναν τα χρήματα που ζητούσαν, όμως η εταιρεία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί και να πληρώσει τα λύτρα.

Cyberpunk 2077 source code

Μεταξύ άλλων, οι hackers έκλεψαν τον source code των Cyberpunk 2077, The Witcher 3 και Gwent από τους servers της CD Projekt και καθώς φαίνεται, κατάφεραν να το πουλήσουν με επιτυχία. Το ποσό που έλαβαν ως αντάλλαγμα, δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν.

Οι hackers, λοιπόν, αποφάσισαν να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους και έτσι ξεκίνησαν προχθές μια δημοπρασία σε ένα ρωσικό hacking φόρουμ στο dark web.

Όπως αναφέρει και το video game site IGN, η δημοπρασία έχει ήδη κλείσει, γιατί η ransomware συμμορία έλαβε μια “ικανοποιητική προσφορά” από κάποιον εκτός του φόρουμ. Λέγεται, επίσης, ότι ο αγοραστής έκανε και μια συμφωνία με τους hackers, να μην πωληθεί ξανά ο source code και να μην διαρρεύσει. Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε πιθανότατα ο αγοραστής δεν θέλει να διαρρεύσει ο source code για να προστατεύσει τη CD Projekt ή θέλει να τον κρατήσει ο ίδιος για κακόβουλους σκοπούς.

CD Projekt: Hackers πούλησαν τον source code του Cyberpunk 2077

Όταν ξεκίνησε η δημοπρασία, η αρχική προσφορά ορίστηκε σε $ 1 εκατομμύριο, ενώ αν ήθελε κάποιος να τον λάβει άμεσα, θα έπρεπε να πληρώσει $ 7 εκατομμύρια. Λέγεται ότι βρέθηκε το άτομο που ήταν πρόθυμο να πληρώσει αυτά τα $ 7 εκατομμύρια, ή και κάτι παραπάνω. Ίσως να μην μάθουμε ποτέ τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και το τελικό ποσό που κέρδισε η ransomware συμμορία.

Πηγή: PCMag

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS