ΑρχικήsecurityΗ Κίνα κλέβει προσωπικά δεδομένα από το 80% των Αμερικανών ενηλίκων

Η Κίνα κλέβει προσωπικά δεδομένα από το 80% των Αμερικανών ενηλίκων

Το Αμερικανικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο “CBS” αποκάλυψε στις 31 Ιανουαρίου ότι η Κίνα έχει κλέψει προσωπικά δεδομένα από το 80% των ενηλίκων των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντικατασκοπείας και Ασφάλειας των ΗΠΑ, Bill Evanina, ανέφερε σε σχετική έκθεση ότι η Κίνα έχει ως στόχο τη συλλογή και εκμετάλλευση του DNA των Αμερικανών, καθώς και άλλων πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία.

Πιο αναλυτικά, ο Evanina περιέγραψε πώς η Κινεζική εταιρεία “BGI Group” είχε προσεγγίσει έξι διαφορετικές πολιτείες με προσφορές για την κατασκευή και λειτουργία εργαστηρίων δοκιμών για τον COVID-19. Επιπλέον, η εταιρεία υποσχόταν να «κάνει επιπλέον δωρεές» στα κράτη.

Η Κίνα κλέβει προσωπικά δεδομένα από το 80% των Αμερικανών ενηλίκων
Η Κίνα κλέβει προσωπικά δεδομένα από το 80% των Αμερικανών ενηλίκων

Ο πρώην αξιωματούχος ασφαλείας προειδοποίησε τα κράτη να μην αποδεχθούν την πρόταση της εταιρείας, καθώς είναι ύποπτη, ενώ μπορεί να εξελιχθεί και επιζήμια ή επικίνδυνη. Ο Evanina επεσήμανε τα ακόλουθα: «Κοινοποιήσαμε μία συμβουλευτική όχι μόνο προς κάθε Αμερικανό, αλλά και προς νοσοκομεία, συλλόγους και κλινικές. Γνωρίζοντας ότι η BGI είναι Κινεζική εταιρεία, καταλαβαίνουμε πού πηγαίνουν αυτά τα δεδομένα; Εκτιμάται ότι τα προσωπικά δεδομένα του 80% των ενηλίκων των ΗΠΑ έχουν κλαπεί από την Κίνα.»

Στην έκθεση περιγράφεται λεπτομερώς ο στόχος της Κίνας να αποκτήσει και να ελέγξει βιολογικά δεδομένα ανθρώπων, ακόμη και να καθορίσει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Κίνα έχει δηλώσει ότι φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στον κλάδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η Κίνα κλέβει προσωπικά δεδομένα από το 80% των Αμερικανών ενηλίκων
Η Κίνα κλέβει προσωπικά δεδομένα από το 80% των Αμερικανών ενηλίκων

Ο Edward You, πρώην βιοχημικός και μετέπειτα ειδικός πράκτορας του FBI, ανέφερε ότι η Κίνα έχει το λεγόμενο “Made in China 2025” και εκδηλώνει την επιθυμία της να γίνει ο κυρίαρχος ηγέτης.

Επιπλέον, ο You ανέφερε ότι η Αμερική θα μπορούσε σύντομα να εξαρτάται από την Κίνα, όχι μόνο για προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό και για μάσκες προσώπου, αλλά για πολλά περισσότερα. Ακόμη, ο πράκτορας έθεσε το εξής ερώτημα: «Τί θα συμβεί αν συνειδητοποιήσουμε ότι όλα τα μελλοντικά μας φάρμακα, τα μελλοντικά μας εμβόλια, η μελλοντική υγειονομική περίθαλψη εξαρτώνται πλήρως από μια ξένη πηγή;»

Η Κίνα κλέβει προσωπικά δεδομένα από το 80% των Αμερικανών ενηλίκων
Κίνα vs ΗΠΑ

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο Dirk Schrader, παγκόσμιος αντιπρόσωπος της New Net Technologies, δήλωσε τα ακόλουθα: «Η πρόσφατη έρευνα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας σχετικά με την κατάσταση της προστασίας δεδομένων στον τομέα της υγείας, δείχνει ότι δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη από οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει προηγμένες hacking μεθόδους για να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες υγείας (PHI) πολιτών των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, δεδομένα ακτινολογίας περίπου έξι εκατομμυρίων πολιτών των ΗΠΑ ανακαλύφθηκαν χωρίς προστασία στα τέλη του 2019, χωρίς ωστόσο να έχει σημειωθεί ουσιαστική βελτίωση σε αυτό ένα χρόνο αργότερα. Επιπλέον, ο μεγαλύτερος πάροχος που είχε αφήσει ακτινολογικά του αρχεία εκτεθειμένα στο Διαδίκτυο χωρίς καμία προστασία, ανήκει σε έναν Κινέζο επενδυτή.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS