ΑρχικήinetCOVID-19: Γιατί ο Fauci συνιστά να φοράμε δύο μάσκες ταυτόχρονα

COVID-19: Γιατί ο Fauci συνιστά να φοράμε δύο μάσκες ταυτόχρονα

Η τελευταία πρόταση για την διακοπή της εξάπλωσης του COVID-19 είναι η εξής: διπλή μάσκα. Ο Δρ Anthony Fauci υποστηρίζει την χρήση της διπλής μάσκας, γιατί «έχει νόημα», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος στο NBC News.

Η έννοια της διπλής κάλυψης υποστηρίζεται από ορισμένες επιστημονικές μελέτες και όχι, η χρήση δύο μασκών δεν θα σας πνίξει. Να τι πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση των δύο μασκών για να επιβραδύνετε την εξάπλωση του COVID-19.

COVID-19 διπλή μάσκα

Η επιστήμη πίσω από τη διπλή μάσκα

Η σύσταση του Δρ. Fauci έρχεται στο φως αφού ανακαλύφθηκαν νέα στελέχη του SARS-CoV-2, του κορωνοϊού που προκαλεί τον COVID-19, τα οποία πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτικά από το κύριο στέλεχος του SARS-CoV-2.

“Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί τώρα.” λέει η Andrea Love, ανοσολόγος και μικροβιολόγος.

Οι μάσκες λειτουργούν παγιδεύοντας και μπλοκάροντας τα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν σωματίδια του ιού, εξηγεί η Love. “Όσο περισσότερα φυσικά εμπόδια εφαρμόζονται, τόσο περισσότερα από αυτά τα σταγονίδια μπορείτε να αποκλείσετε, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για τον εαυτό σας και τους άλλους γύρω σας”, λέει. Ιδανικά, όσα περισσότερα στρώματα από μάσκες τόσο το καλύτερο. Ακόμα κι αν φοράτε χειρουργικές μάσκες, οι οποίες γενικά έχουν ήδη δύο λεπτά στρώματα, μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε από την χρήση της διπλής μάσκας, λέει η Love.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι υφασμάτινες μάσκες, όπως αυτές που φοριούνται συνήθως από τους περισσότερους ανθρώπους, δεν βοηθούν ιδιαίτερα, λέει η Love. Πολλές υφασμάτινες μάσκες προσφέρουν ελάχιστη ή καθόλου προστασία, λέει, ανάλογα με το υλικό, τον αριθμό των στρωμάτων και την εφαρμογή, γι ‘αυτό οι ειδικοί στο τομέα της υγείας προτείνουν την διπλή μάσκα.

Πότε να φοράτε δύο μάσκες

“Εάν σκοπεύετε να βρίσκεστε κοντά σε άτομα που δεν είναι από το κοντινό σας περιβάλλον, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, μια καλή λύση είναι να φορέσετε δύο μάσκες” λέει η Love.

Πώς να φορέσετε σωστά την διπλή μάσκα

Η απλή χρήση μίας υφασμάτινης μάσκας πάνω από μια άλλη μπορεί να βελτιώσει την προστασία σας, αλλά ένας διαφορετικός συνδυασμός μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Εάν φοράτε μια υφασμάτινη μάσκα πάνω από μια χειρουργική μάσκα, μπορεί να είναι πολύ καλύτερα, λέει η Love.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS