ΑρχικήinetiOS 14.5: Πρόβλημα με Face ID λόγω μάσκας; Ξεκλειδώστε το iPhone με...

iOS 14.5: Πρόβλημα με Face ID λόγω μάσκας; Ξεκλειδώστε το iPhone με Apple Watch

Χθες κυκλοφόρησε η πρώτη beta έκδοση του iOS 14.5 για προγραμματιστές, η οποία φέρνει διάφορες ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Εκτός από την υποστήριξη 5G σε Dual-SIM mode στα iPhone 12, αυτή η έκδοση προσφέρει και άλλες δυνατότητες. Για παράδειγμα, επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τα iPhone τους μέσω του Face ID ακόμα και όταν φορούν μάσκα, αρκεί να φορούν και ένα Apple Watch.

Apple Watch
iOS 14.5: Πρόβλημα με Face ID λόγω μάσκας; Ξεκλειδώστε το iPhone με Apple Watch

Από τη στιγμή που το Apple Watch είναι ήδη ξεκλειδωμένο, οι χρήστες θα πρέπει απλώς να κοιτάξουν το iPhone τους ως συνήθως (με τη μάσκα) και μετά από αυτό, θα λάβουν μια ειδοποίηση από το ρολόι, που θα τους ενημερώνει ότι το ξεκλείδωμα ήταν επιτυχές. Καθώς φαίνεται, επιτρέπεται στο Face ID να ξεκλειδώσει το iPhone, παρά το γεγονός ότι δεν φαίνονται όλα τα χαρακτηριστικά, επειδή το κοντινό Apple Watch έχει ήδη πιστοποιηθεί. Με τον ίδιο τρόπο, θα μπορείτε επίσης να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας από το Apple Watch. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι άλλες ενέργειες που μπορεί να βασίζονται σε ξεκλείδωμα μέσω Face ID (π.χ. έγκριση μιας αγοράς App Store) δεν μπορούν να διευθετηθούν με αυτόν τον τρόπο.

iOS 14.5
iOS 14.5: Πρόβλημα με Face ID λόγω μάσκας; Ξεκλειδώστε το iPhone με Apple Watch

Τους τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, είναι υποχρεωμένοι να φορούν τις μάσκες τους για να προστατεύονται από τον COVID-19. Γι’ αυτό, η Apple είχε προσπαθήσει ήδη από τον περασμένο Μάιο να βοηθήσει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν το Face ID, οδηγώντας τους πιο γρήγορα στην οθόνη εισαγωγής κωδικού πρόσβασης όταν τα πρόσωπά τους δεν φαίνονταν καλά. Θεωρητικά ήταν μια καλή ιδέα, αλλά πρακτικά δεν ήταν πολύ βολική. Οι χρήστες ανέφεραν ότι συχνά αναγκάζονταν να περιμένουν αρκετά μέχρι να αποφασίσει το iOS τι έπρεπε να κάνει.

Άλλες δυνατότητες του iOS 14.5

Πέρα από τη βελτίωση του Face ID και την υποστήριξη 5G σε Dual-SIM mode, το iOS 14.5 παρέχει, επίσης, υποστήριξη για Xbox Series S/X και PlayStation 5 controllers σε iPhone και iPad.

iPhone Face ID
iOS 14.5: Πρόβλημα με Face ID λόγω μάσκας; Ξεκλειδώστε το iPhone με Apple Watch

Όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η beta θα είναι η πρώτη που θα εφαρμόσει πλήρως τα μέτρα διαφάνειας σχετικά με την παρακολούθηση των χρηστών από εφαρμογές. Τα μέτρα αυτά απαιτούν από τους προγραμματιστές εφαρμογών να ζητούν ρητά τη συγκατάθεση των χρηστών πριν από τη συλλογή του Identification for Advertisers για διαφημιστικούς και άλλους σκοπούς.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS