ΑρχικήinetΗ Google θα πληρώσει 3,8 εκατ. δολάρια γιατί έκανε διακρίσεις

Η Google θα πληρώσει 3,8 εκατ. δολάρια γιατί έκανε διακρίσεις

Η Google συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 3,8 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει κάποιες κατηγορίες που έγιναν εναντίον της ότι έκανε διακρίσεις εις βάρος γυναικών και Ασιατών-Αμερικανών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Εργασίας βρήκε στοιχεία για το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων, καθώς και τις διακρίσεις που πραγματοποιήθηκαν στις προσλήψεις που έγιναν στις εγκαταστάσεις της Google στην Καλιφόρνια και στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει περισσότερους από 5.500 υπαλλήλους και αιτούντες για αναδρομικές αμοιβές και αποζημιώσεις.

Google διακρίσεις

Η Google θα δώσει σε 2.565 γυναίκες υπαλλήλους 1,3 εκατομμυρία δολάρια ως αναδρομικές αμοιβές για το χάσμα στους μισθούς μεταξύ των δύο φύλων. Επίσης θα δώσει σε 2.976 γυναίκες ή Ασιάτες που ζήτησαν δουλειά πάνω από 1,2 εκατομμύρια δολάρια για θέσεις software engineering για τις οποίες δεν προσλήφθηκαν. Η εταιρεία συμφώνησε επίσης να κρατήσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε αποθεματικό μετρητών για τα επόμενα πέντε χρόνια για προσαρμογές αμοιβών σε τέσσερις από τις εγκαταστάσεις της Google, στις οποίες απασχολούνται περίπου οι μισοί από τους εργαζόμενους engineering της εταιρείας.

«Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αναγνωρίζει την προθυμία της Google να συμμετάσχει σε συζητήσεις διευθέτησης των ζητημάτων και να δώσει μια έγκαιρη λύση», ανέφερε η Jane Suhr, περιφερειακή διευθύντρια του Γραφείου Ομοσπονδιακών Προγραμμάτων Συμμόρφωσης του Υπουργείου Εργασίας.

«Η τεχνολογική βιομηχανία συνεχίζει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους εργοδότες της περιοχής. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του εργατικού δυναμικού ή το πόσο περίπλοκο είναι, παραμένουμε δεσμευμένοι να επιβάλουμε τους νόμους περί ίσων ευκαιριών για να διασφαλίσουμε τη μη διάκριση και την ισότητα στο εργατικό δυναμικό» συνέχισε.

Πηγή πληροφοριών: dailycaller.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS