ΑρχικήsecurityΤι συμβαίνει με τις αποζημιώσεις των χρηστών της Robinhood μετά το hack

Τι συμβαίνει με τις αποζημιώσεις των χρηστών της Robinhood μετά το hack

Ο Gangti Zhu, συνταξιούχος από το Maryland, λέει ότι έβαλε σχεδόν όλα του τα χρήματα στον λογαριασμό που διατηρεί στην Robinhood Markets, για να καταλήξει να χάσει περίπου 300.000 $ εξαιτίας ενός hack.

Robinhood

Περιγράφει την ίδια επίπονη εμπειρία που αντιμετώπισαν άλλοι χρήστες: μια πανικοβλημένη αναζήτηση για έναν τηλεφωνικό αριθμό, μια σειρά από email αφού διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει γραμμή έκτακτης ανάγκης και στη συνέχεια ανακούφιση όταν τα χρήματα επέστρεψαν τελικά στον λογαριασμό του.

Η βασική διαφορά, λέει, είναι ότι η Robinhood πήρε πίσω τα χρήματα που είχαν μπει στον λογαριασμό του.

«Η ομάδα μας ολοκλήρωσε την έρευνα της και διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός σας δεν έχει παραβιαστεί και ότι δεν πραγματοποιήθηκε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας», ανέφερε το email της 4ης Δεκεμβρίου από έναν εκπρόσωπο υποστήριξης πελατών με την ονομασία Greg P. «Ως αποτέλεσμα των ευρημάτων μας, καταργήσαμε τις διορθώσεις που έκανε η Robinhood.»

«Βρισκόμουν στο σκοτάδι, απελπισμένος, ανήσυχος και δεν είχα ιδέα τι είχε συμβεί στον λογαριασμό μου και τι να κάνω στη συνέχεια» είπε ο Zhu, 63 ετών.

Η περίπτωσή του είναι ένα ακραίο παράδειγμα ισχυρισμού περί hacking σε έναν λογαριασμό στη Robinhood. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που η χρηματιστηριακή εταιρεία αντιμετωπίζει και αυξανόμενα παράπονα εξυπηρέτησης πελατών μαζί με τους ισχυρισμούς για παραβιασμένους λογαριασμούς.

Μια εσωτερική έρευνα φέτος διαπίστωσε ότι οι hackers χτύπησαν περίπου 2.000 λογαριασμούς, ανέφερε το Bloomberg τον Οκτώβριο, ενώ οι διαφημίσεις στο dark web έδειξαν ότι πολύ περισσότεροι λογαριασμού θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο. Πιο πρόσφατα, η Robinhood διαπίστωσε ότι «λιγότερες από 40» περιπτώσεις λογαριασμών παραβιάστηκαν από malware.

Το malware μπορεί να επιτρέψει στους hackers να αναλάβουν τον λογαριασμό τους και να το κάνουν να φαίνεται ότι προήλθε από μια αξιόπιστη συσκευή, καθιστώντας πιο δύσκολη την παρακολούθηση της απάτης. Η Robinhood έχει λάβει μέτρα για τους επηρεαζόμενους πελάτες με στόχο να τους βοηθήσει να επιλύσουν το πρόβλημα τους, δήλωσε ο David Favreau, επικεφαλής για τις απάτες στην εταιρεία.

Η υπόθεση του Zhu είναι μια μη συνηθισμένη περίπτωση. Είχε εισάγει περισσότερα από μισό εκατομμύριο δολάρια στον λογαριασμό του – ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό από τον τυπικό χρήστη της Robinhood – και λέει ότι οι χάκερ έβγαλαν περίπου 300.000 δολάρια μέσω συναλλαγών επιλογών, κάτι που μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστεί ως δόλιο από μια απλή αφαίρεση κεφαλαίων. Έχει υποβάλει καταγγελίες στην SEC και στη Ρυθμιστική Αρχή της Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας.

Η Robinhood, η οποία έχει περισσότερους από 13 εκατομμύρια χρήστες, έχει υποσχεθεί να αποζημιώσει πλήρως τους πελάτες εάν διαπιστώσει ότι έχασαν χρήματα λόγω μη εξουσιοδοτημένης δραστηριότητας. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει παραπέμψει την υπόθεση του Zhu στην επιβολή του νόμου.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS