ΑρχικήHow ToΠώς θα κρατήσετε ασφαλή τον Apple λογαριασμό σας

Πώς θα κρατήσετε ασφαλή τον Apple λογαριασμό σας

Ο λογαριασμός Apple ή αλλιώς το Apple ID, είναι απαραίτητος σε κάθε χρήστη καθώς επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες συσκευές και υπηρεσίες της Apple. Ωστόσο, όταν υπάρχουν τόσες πολλές συσκευές συνδεδεμένες σε ένα λογαριασμό, πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα παραμείνει ασφαλής από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου;

λογαριασμό

Ακολουθούν μερικά βήματα για να διατηρήσετε την ασφάλεια των λογαριασμών σας

Ενημερώστε τις πληροφορίες του Apple 2FA

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του λογαριασμού σας ενάντια στους απατεώνες. Απαιτείται να έχετε πρόσβαση σε έναν αριθμό τηλεφώνου ή σε μια συγκεκριμένη συσκευή κάθε φορά που θέλετε να συνδεθείτε. Η Apple απαιτεί από εσάς να ενεργοποιήσετε το 2FA κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας, αλλά θα πρέπει να φροντίζετε να ενημερώνετε τις πληροφορίες του.

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και κάντε κλικ στην «Επεξεργασία» κάτω από την επικεφαλίδα «Ασφάλεια». Βεβαιωθείτε ότι ο «αξιόπιστος αριθμός τηλεφώνου» είναι αυτός στον οποίο έχετε πρόσβαση αυτήν τη στιγμή. Πρέπει να βεβαιωθείτε επίσης ότι η διεύθυνση e-mail σας είναι αυτή στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε. Στην επικεφαλίδα “Λογαριασμός“, κάντε κλικ στην επιλογή “Επεξεργασία” και βεβαιωθείτε ότι μία από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ” είναι η τρέχουσα.

Μην μοιράζεστε τον λογαριασμό σας με τρίτους

Θα πρέπει να αποφύγετε την κοινή χρήση των Apple λογαριασμών σας, ακόμη και αν κάποιος που εμπιστεύεστε σας το ζητήσει. Δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ένα άλλο άτομο θα είναι τόσο προσεκτικό με τον λογαριασμό σας όσο είστε εσείς. Επίσης, εάν λάβατε το αίτημα για κοινή χρήση από έναν φίλο μέσω μηνύματος, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Ο λογαριασμός του φίλου σας ενδέχεται να έχει παραβιαστεί και ένας εισβολέας να προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Χρησιμοποιήστε έναν νέο, ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού σας πρέπει να είναι ισχυρός και μοναδικός. Εάν επαναχρησιμοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης από έναν παλιό λογαριασμό, βάζετε σε κίνδυνο τον τρέχοντα λογαριασμό σας. Το ασφαλέστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα password generator. Πρόκειται για δωρεάν υπηρεσίες που δημιουργούν μοναδικούς, ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και συχνά περιλαμβάνουν επιλογές προσαρμογής βάσει του λογαριασμού για τον οποίο προορίζετε ο νέος κωδικός πρόσβασης. Εάν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε πολλούς μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Διαχειριστείτε τις συσκευές σας

Η Apple σάς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Εάν παρατηρήσετε ότι έχουν συνδεθεί συσκευές που δεν αναγνωρίζετε, καταργήστε τις. Στη συνέχεια θα πρέπει να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης και τις πληροφορίες του 2FA. Κάτω από την επικεφαλίδα «Συσκευές», κάντε κλικ σε οποιαδήποτε συσκευή δεν αναγνωρίζετε και επιλέξτε «Κατάργηση από λογαριασμό».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS