ΑρχικήinetΟ επικεφαλής ασφαλείας της Apple κατηγορείται για δωροδοκία

Ο επικεφαλής ασφαλείας της Apple κατηγορείται για δωροδοκία

Ένας εισαγγελέας στη Santa Clara της Καλιφόρνια, εξέδωσε κατηγορητήριο τη Δευτέρα κατηγορώντας τον επικεφαλή ασφαλείας της Apple, Thomas Moyer, ότι προσέφερε δωροδοκίες για να εξασφαλίσει άδειες οπλοκατοχής για υπαλλήλους της Apple.

Apple

Ο Moyer φέρεται να υποσχέθηκε να δωρίσει 200 ​​iPad αξίας 70.000 $ στο γραφείο του σερίφη, σε αντάλλαγμα τεσσάρων αδειών οπλοκατοχής (CCW) που «παρακρατήθηκαν από υπαλλήλους της Apple», σύμφωνα με το δελτίο τύπου του εισαγγελέα της Santa Clara, Jeff Rosen.

″Ο Tom Moyer είναι αθώος. Δεν έκανε τίποτα λάθος και ενήργησε με την υψηλότερη ακεραιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα αθωωθεί στη δίκη”, δήλωσε ο δικηγόρος του Moyer, Ed Swanson σε δήλωση του στο CNBC.

«Περιμένουμε από όλους τους υπαλλήλους μας να συμπεριφέρονται με ακεραιότητα. Αφού μάθαμε τους ισχυρισμούς, πραγματοποιήσαμε μια διεξοδική εσωτερική έρευνα και δεν εντοπίσαμε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Moyer διέπραξε κάποιο αδίκημα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Apple.

Οι κατηγορίες που κατατέθηκαν τη Δευτέρα αποτελούν μέρος μιας έρευνας που χρονολογείται από το 2019 σχετικά με το εάν ο σερίφης της Santa Clara χρησιμοποίησε τις άδειες μεταφοράς «κρυφών όπλων» για λήψη δωροδοκιών και πολιτικών δωρεών. Το γραφείο του σερίφη καλύπτει το Cupertino της Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται η έδρα της Apple. Ο Moyer εργάστηκε στην Apple για 14 χρόνια και είναι τώρα επικεφαλής του τομέα παγκόσμιας ασφάλειας, δήλωσε ο δικηγόρος του τη Δευτέρα.

Ενώ ο κρατικός νόμος λέει ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν αυτές τις άδειες οπλοκατοχής στην Καλιφόρνια πρέπει να επιδείξουν «καλό σκοπό», καθώς και να ολοκληρώσουν ένα μάθημα για όπλα, ο σερίφης έχει τον τελευταίο λόγο καθορίζοντας ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν την άδεια της οπλοκατοχής.

«Τελικά, αυτή η υπόθεση αφορά μια μακρά, δημόσια διαμάχη μεταξύ του σερίφη της κομητείας Santa Clara και του εισαγγελέα, και ο Tom είναι παράπλευρη ζημιά σε αυτή τη διαμάχη», δήλωσε ο Swanson σε δήλωση εξ ονόματος του Moyer.

Το 2020, μια έρευνα από το NBC Bay Area διαπίστωσε ότι οι δωρητές στις πολιτικές εκστρατείες του σερίφη της Santa Clara είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να λάβουν άδειες οπλοκατοχής από εκείνους που δεν συνέβαλαν. Στον σερίφη Laurie Smith δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η υποσχεθείσα δωρεά των iPad δεν εκπληρώθηκε ποτέ καθώς βγήκε το ένταλμα για έρευνα στο γραφείο του σερίφη – τον Αύγουστο του 2019.

Πηγή: cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS