ΑρχικήinetDevelopers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες

Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες

Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες Οι Νέες Τεχνολογίες κερδίζουν έδαφος καθημερινά, ενώ η επιτακτική ανάγκη για απομακρυσμένη εργασία λόγω της παγκόσμιας πανδημίας βοηθάει ακόμα περισσότερο να ενταχθούν δυναμικά στις εταιρείες σχετικά επαγγέλματα.

Ο Νίκος Φόρος Senior Event Coordinator του Developers:Day :Digital, σε αποκλειστική συνέντευξη στο SecNews, δίνει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το online event και μας λύνει κάθε απορία.

Το kariera.gr, το μεγαλύτερο hub για την εργασία στην Ελλάδα, εντοπίζοντας την ραγδαία αύξηση των θέσεων εργασίας πάνω στις Νέες Τεχνολογίες και με σκοπό την ενίσχυση της απασχόλησης στον κλάδο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών, διοργανώνει ξανά το Developers:Day :Digital, σε πλήρως ψηφιακό περιβάλλον, στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2020 όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις εργασιακές ευκαιρίες που προκύπτουν χάρη στην τεχνολογία.

Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες tech jobs
Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες

Το Developers:Day :Digital είναι μια από τις πολλές δράσεις που πραγματοποιεί το kariera.gr για να ενισχύσει την απασχόληση.

Εφόσον οι Νέες Τεχνολογίες καταλαμβάνουν την αγορά εργασίας, κάτι που μας επιβεβαιώνουν και σχετικά reports από το Bureau of Labor Statistics, διαμορφώσαμε μια λίστα με τα top 20 best tech jobs για το 2021.

#20   Web Designer (UI/UX Designer)

Job Growth, 2018-28: 4%

Οι Web Designers, όπως και οι web developers, εργάζονται πάνω σε websites και web applications. Ωστόσο, η θέση αφορά περισσότερο τα visual aspects του site-building.

#19   Mobile Application Developer

Job Growth, 2018-28: 9%

Το Mobile Application Developement είναι μία από τις εργασίες πάνω στις Νέες Τεχνολογίες που απαιτεί δημιουργικότητα και έντονες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες tech jobs

#18   Network and Systems Administrator

Job Growth, 2018-28: 5%

Οι Network and Systems Administrator είναι σήμερα σε ζήτηση σχεδόν σε κάθε κλάδο της χώρας. Κάθε επιχείρηση χρησιμοποιεί συστήματα και δίκτυα. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις χρειάζονται εκπαιδευμένους επαγγελματίες για τη διαχείριση αυτών των ζωτικών και σύνθετων συστημάτων.

#17   Python Developer

Job Growth, 2018-28: 11%

Η Python είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής και ευρέως χρησιμοποιούμενη γλώσσα προγραμματισμού και το Python development είναι μία από τις καλύτερες θέσεις εργασίας σήμερα. Ένας προγραμματιστής της Python δημιουργεί και δοκιμάζει κώδικα για μια ποικιλία εφαρμογών, λογισμικού και συστημάτων. Ασχολείται με το data mining, cloud και web development, machine learning και άλλα.

#16   PHP Developer

Job Growth, 2018-28: 13%

Οι PHP Developers χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους για τη βελτίωση ιστότοπων και λογισμικού. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους, μπορούν να προσθέσουν νέες λειτουργίες σε ιστότοπους δημιουργώντας πιο δυναμικά προγράμματα.

Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες

#15   Tech Sales Engineer

Job Growth, 2018-28: 6%

Όντας ένας Tech Sales Engineer ξεκινάτε μια καριέρα στον χώρο της Τεχνολογίας χωρίς να μάθετε να κωδικοποιείτε. Για μερικούς ανθρώπους, ειδικά πρώην πωλητές, αυτή η θέση μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική και αρκετά επικερδής. Και μπορεί να σας ταιριάζει ιδιαίτερα εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις στρατηγικές πωλήσεων και μάρκετινγκ. Επιπλέον, η ζήτηση για καταρτισμένους Tech Sales Engineers είναι πολύ υψηλή.

#14   Java Developer

Job Growth, 2014-24: 19%

Άλλη μια εξαιρετική θέση εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες είναι η Java Developer. Η Java είναι μια ισχυρή γλώσσα προγραμματισμού. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη στις οικονομικές επιστήμες, τη δημιουργία εφαρμογών Android, την έρευνα, το big data και πολλά άλλα. Ένας Java Developer χρησιμοποιεί τις ικανότητές του Java για να αναπτύξει και να δοκιμάσει προγράμματα. Δεδομένου ότι η Java χρησιμοποιείται τόσο ευρέως σε μια ποικιλία μεγάλων βιομηχανιών, οι ευκαιρίες στον τομέα θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες tech jobs

#13   Computer Network Architect

Job Growth, 2018-28: 5%

Οι Computer Architects σχεδιάζουν σύνθετα ψηφιακά συστήματα και cloud computing infrastructures για μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις. Αυτοί οι επαγγελματίες βοηθούν τις εταιρείες να λειτουργήσουν στην ψηφιακή εποχή. Οι Computer Network Architect έχουν υψηλό μισθό και καλές προοπτικές εργασίας.

#12   DevOps Engineer

Job Growth, 2018-28: 21%

Οι DevOps Engineers ασχολούνται κυρίως με την παραγωγή λογισμικού, εποπτεύοντας τις εκδόσεις κώδικα για να βεβαιωθούν ότι όλα πάνε ομαλά. Η δουλειά τους είναι να εντοπίσουν αδυναμίες στο λογισμικό και να διασφαλίσουν ότι όλα λειτουργούν αποτελεσματικά. Δεδομένου ότι οι περισσότερες εταιρείες είναι πλέον ανοιχτές στην απομακρυσμένη εργασία, η DevOps Engineer μία από τις απομακρυσμένες θέσεις εργασίας με την υψηλότερη αμοιβή στην αγορά.

#11   Computer Systems Analyst

Job Growth, 2018-28: 9%

Οι Computer Systems Analysts είναι απαραίτητοι επειδή η τεχνολογία αλλάζει γρήγορα. Αυτοί οι επαγγελματίες αναλύουν συστήματα υπολογιστών και εκτελούν ενημερώσεις για να κάνουν τα συστήματα πιο αποτελεσματικά. Οι Computer Systems Analysts λαμβάνουν αρκετά υψηλές αποδοχές.

Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες

#10   Computer Hardware Engineer

Job Growth, 2018-28: 6%

Οι Computer Hardware Engineers σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και επισκευάζουν τα φυσικά κυκλώματα των υπολογιστών. Κάθε επιχείρηση χρειάζεται Computer Hardware Engineers. Οι Hardware Engineer είναι καλοπληρωμένοι και η θέση προσφέρει μια πρακτική προσέγγιση που είναι ελκυστική για πολλούς ανθρώπους.

#9   Web Developer

Job Growth, 2018-28: 13%

Οι Web Developers χρησιμοποιούν γλώσσες προγραμματισμού, frameworks και στρατηγικές σχεδιασμού για τη δημιουργία και συντήρηση ιστότοπων και εφαρμογών. Είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της σωστής απόδοσης όλων των κειμένων, εικόνων, βίντεο και άλλων στοιχείων σχεδίασης στη σελίδα.

Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες tech jobs
Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες

#8   Database Administrator

Job Growth, 2018-28: 9%

Οι Database Administrators, όπως και οι Data Scientists, ασχολούνται με μεγάλους όγκους ψηφιακών πληροφοριών και βοηθούν τους πελάτες να διαχειρίζονται δεδομένα. Αυτοί οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων και διασφαλίζουν ότι τα συστήματα υπολογιστών λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

#7   IT Manager

Job Growth, 2018-28: 11%

Άλλη μια κερδοφόρα θέση εργασίας είναι και η IT Manager. Οι IT Managers επικεντρώνονται στον τομέα της πληροφορικής μιας εταιρείας. Σχεδιάζουν και συντονίζουν ό, τι κάνει αυτό το τμήμα. Αναζητούν τρόπους βελτίωσης των συστημάτων πληροφορικής και είναι υπεύθυνοι για τεχνικές ομάδες υψηλής εξειδίκευσης.

#6   Data Analyst

Job Growth, 2018-28: 16%

Στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο, τα δεδομένα είναι βασικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλο και περισσότεροι εργοδότες αναζητούν εργαζόμενους με ισχυρές δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων. Ένας τέτοιος ρόλος είναι αυτός των Data Analyst. Οι αναλυτές δεδομένων πρέπει να είναι ειδικευμένοι στην ερμηνεία των δεδομένων. Εξασφαλίζουν την ακρίβεια των δεδομένων και βρίσκουν τους καλύτερους τρόπους χρήσης αυτών των δεδομένων.

#5   Computer Research Scientist

Job Growth, 2018-28: 16%

Η Computer Research Scientist είναι μια από τις πιο επικερδείς και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στον χώρο των Νέων Τεχνολογιών. Οι Computer Research Scientists βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας. Ερευνούν και ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να κάνουν καταπληκτικά πράγματα με την τεχνολογία υπολογιστών και βοηθούν στην προώθηση της προόδου.

#4   Software Engineer

Job Growth, 2018-28: 21%

Το Software Engineering είναι μια από τις πιο ευέλικτες καριέρες τεχνολογίας σε αυτήν τη λίστα. Ένας Software Engineer βρίσκεται πίσω από τις εφαρμογές, τα προγράμματα, τους browsers και software που χρησιμοποιούμε. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας για Software Engineer δεν θα μειωθεί σύντομα. Σύμφωνα με την Glassdoor, οι έμπειροι Linux Software Engineers μπορούν να βγάλουν 134.000 $ ετησίως.

Developers Day Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες tech jobs
Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες

#3   Information Security Analyst

Job Growth, 2018-28: 32%

Οι υπολογιστές και οι ψηφιακές πληροφορίες συνεχίζουν να καλύπτουν πολλά στον επιχειρηματικό κόσμο. Γι ‘αυτό χρειαζόμαστε Information Security Analysts. Φροντίζουν για την προστασία των πληροφοριακών συστημάτων από απειλές στον κυβερνοχώρο. Οι Information Security Analysts είναι απαραίτητοι για την προστασία των δεδομένων του χρήστη και ευαίσθητων πληροφοριών της εταιρείας. Χρησιμοποιούν μια ποικιλία στρατηγικών για να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα μας είναι ασφαλή και οι εταιρείες χρησιμοποιούν αποτελεσματικά συστήματα προστασίας σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κανονισμούς.

#2   Data Scientist

Job Growth, 2018-28: 15%

Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις συλλέγουν όλο και περισσότερα δεδομένα κάθε μέρα. Για αυτό, είναι σημαντικό να διαθέτουν ειδικευμένους στην επιστήμη των δεδομένων. Οι Data Scientists ασχολούνται με τη συλλογή, τον καθαρισμό και την παρουσίαση δεδομένων για οργανισμούς για τη λήψη αποφάσεων.

#1   Artificial Intelligence (AI) / Machine Learning Engineer

Job Growth, 2015-18: 344%

Οι AI και Machine Learning Engineers έχουν μεγάλη ζήτηση καθώς η βιομηχανία τεχνολογίας μετατοπίζει την εστίασή της στο αναδυόμενο πεδίο αυτοματισμού. Έτσι, το AI και το  Machine Learning είναι από τις καλύτερες τεχνολογίες για το μέλλον. Επόμενη, λοιπόν, και η προβλεπόμενη αύξηση θέσεων εργασίας για AI και Machine Learning engineers. Οι AI Engineers ασχολούνται με big data για να εκπαιδεύσουν μοντέλα που εμπλέκονται στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας, στην οικονομική πρόβλεψη και στην αναγνώριση εικόνας.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την αγορά εργασίας στον χώρο της Τεχνολογίας, στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2020 σας δίνεται η δυνατότητα μέσω του Developers:Day :Digital. Θα πραγματοποιηθεί σε μία σύγχρονη, 3D animated, διαδικτυακή πλατφόρμα με δωρεάν εγγραφή και συμμετοχή για κάθε επισκέπτη.

Τι να περιμένετε με την συμμετοχή σας στο event;

  • Online συνεντεύξεις εργασίας με ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες και αποστολή βιογραφικού στις ανοιχτές θέσεις εργασίας των επιχειρήσεων
  • Παρακολούθηση webinars σε επίκαιρες θεματολογίες πάνω στον κλάδο της Τεχνολογίας
  • Επαγγελματική δικτύωση με εταιρείες που αναζητούν τους μελλοντικούς συνεργάτες τους
  • Συμβουλές σε θέματα βιογραφικού σημειώματος και διαχείρισης συνέντευξης από την ομάδα Hiring Solutions του kariera.gr
Developers Day  Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες tech jobs
Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες

To Developers:Day :Digital δημιουργήθηκε σε συνέχεια του φυσικού event Developers:Day, για να συνεχίσει να ενισχύει την απασχόληση στον κλάδο της πληροφορική και των νέων τεχνολογιών. Λόγω της παγκόσμιας έξαρσης του Covid-19, δημιουργήθηκε η ψηφιακή έκδοση του Developers:Day ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι με ασφάλεια, ψηφιακά.

Το συγκεκριμένο event έλαβε Gold βραβείο στα Event Awards 2020, στην κατηγορία, Best Pivot From Physical to Virtual.

Δηλώστε Συμμετοχή

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS