ΑρχικήsecurityΧάκερς έπληξαν παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε πολιτείες των ΗΠΑ

Χάκερς έπληξαν παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε πολιτείες των ΗΠΑ

Τρεις πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης στη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα και τη Τζόρτζια ενημερώνουν τους ασθενείς ότι οι προστατευόμενες πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία τους ενδέχεται να έχουν εκτεθεί ύστερα από πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποίησαν άγνωστοι χάκερς.

Χάκερς έπληξαν παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε πολιτείες των ΗΠΑ

Ειδικότερα, προειδοποιήσεις δόθηκαν σε ασθενείς της Advanced Urgent Care των Florida Keys στις 6 Νοεμβρίου σχετικά με μια ransomware επίθεση που έλαβε χώρα την 1η Μαρτίου 2020.
Σύμφωνα με μια ειδοποίηση παραβίασης που εξέδωσε το ιατρικό κέντρο, τα δεδομένα των ασθενών παραβιάστηκαν αφότου χάκερς κρυπτογράφησαν τα αρχεία που υπήρχαν σε μια εφεδρική μονάδα δίσκου.

Χάκερς έπληξαν παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε πολιτείες των ΗΠΑ

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, ανάμεσα στις πληροφορίες που εκτέθηκαν ως αποτέλεσμα αυτής της κακόβουλης δραστηριότητας περιλαμβάνονται ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, πληροφορίες ασφάλισης υγείας, πληροφορίες ιατρικής περίθαλψης, ιατρικές διαγνωστικές πληροφορίες, εργαστηριακά αποτελέσματα, αριθμοί ιατρικού μητρώου, αριθμοί δικαιούχου Medicare ή Medicaid, πληροφορίες ιατρικής χρέωσης, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, στοιχεία πιστωτικών/ χρεωστικών καρτών, αριθμοί CHAMPUS, αριθμοί άδειας οδήγησης, υπογραφές και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης.

Επιπλέον, στην Katonah της Νέας Υόρκης, μια ransomware επίθεση που σημειώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο Four Winds είχε ως αποτέλεσμα το προσωπικό να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα του νοσοκομείου για δύο περίπου εβδομάδες.
Εμπειρογνώμονες ασφαλείας που προσλήφθηκαν για να προσδιορίσουν το εύρος και τον αντίκτυπο της επίθεσης ανακάλυψαν ότι οι χάκερς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αρχεία που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, ενώ ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί λίστες ασθενών που χρονολογούνται από το 1983 έως και σήμερα. Σε αυτές τις λίστες περιλαμβάνονται προσωπικά δεδομένα ασθενών όπως ονόματα, αριθμοί ιατρικών αρχείων και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης.

πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης

Το Four Winds δεν έχει ακόμη αποκαλύψει μέχρι στιγμής πόσοι ασθενείς ενδέχεται να επηρεάζονται από την επίθεση. Το νοσοκομείο ανέφερε ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ύστερα από έρευνα πως οι κυβερνοεγκληματίες διέγραψαν τα αρχεία που είχαν στην κατοχή τους, γεγονός που όμως δεν μπορεί να επαληθευτεί. Το νοσοκομείο τόνισε επίσης ότι έχει λάβει μέτρα για να αποτρέψει παρόμοια επίθεση στο μέλλον.

Ακόμη, οι χάκερς ζήτησαν από το Galstan & Ward Family and Cosmetic Dentistry στο Suwanee της Τζόρτζια να πληρώσουν λύτρα, αφότου τα συστήματα υπολογιστών του είχαν μολυνθεί. Το Galstan & Ward είχε προηγουμένως αναθέσει σε έναν τρίτο προμηθευτή να αφαιρέσει τον εν λόγω server και να επαναφέρει τα δεδομένα του από ένα αντίγραφο ασφαλείας αφού εντοπίσει ύποπτη δραστηριότητα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2020, το νοσοκομείο ανακάλυψε ότι ορισμένα αρχεία του είχαν κλαπεί και δημοσιευτεί στο dark web. Σε αυτά ωστόσο δεν περιλαμβάνονταν πληροφορίες ασθενών. Παρόλα αυτά, το νοσοκομείο έχει ενημερώσει τους ασθενείς για το περιστατικό.

Οι επιθέσεις που δέχτηκαν οι τρεις πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης προστίθενται σε μια μεγάλη λίστα με νοσοκομεία που “χτυπήθηκαν” από χάκερς, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS