ΑρχικήinetCOVID-19: Η σημασία των IT / data management στη διανομή εμβολίων!

COVID-19: Η σημασία των IT / data management στη διανομή εμβολίων!

Η Honeywell βρίσκεται στη μέση ενός μεγάλου πειράματος, με στόχο τη δημιουργία ενός playbook για μαζικούς εμβολιασμούς COVID-19, μέσω συνεχούς βελτίωσης και events που θα βασίζονται σε μια σειρά τεχνολογιών όπως το βιομηχανικό Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT). Μαζί με τις Atrium Health, Tepper Sports & Entertainment και Charlotte Motor Speedway, η Honeywell συνεργάζεται με την Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας για τη διανομή 1 εκατομμυρίου εμβολίων COVID-19, έως τις 4 Ιουλίου. Η συνεργασία δημοσίου-ιδιωτικού τομέα υπογραμμίζει τα κινούμενα μέρη πίσω από την προσπάθεια εμβολιασμού. Στα πλαίσια αυτού του εγχειρήματος, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος του IT και του data management στη διανομή εμβολίων.

COVID-19: Η σημασία των IT / data management στη διανομή εμβολίων!

Η διαχείριση των εμβολίων COVID-19 αποτελεί ένα «φλέγον πεδίο» με τεχνολογικούς κολοσσούς όπως οι Workday, Salesforce, Microsoft και ServiceNow να θέτουν τις δικές τους προσφορές στην αγορά. Η ιδέα είναι ότι οι υπάρχουσες εταιρικές πλατφόρμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη γεφύρωση data silos και παλαιών συστημάτων (legacy systems). Η διανομή εμβολίων COVID-19 δημιουργεί νέες προκλήσεις – από την αλυσίδα εφοδιασμού και τα logistics, μέχρι τη διαχείριση ανθρώπων, το IT και το data management. Παράλληλα, ο ψηφιακός και ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός αλληλοσυνδέονται όλο και περισσότερο, απαιτώντας συνεχή προσαρμογή.

Ο Taylor Smith, CMO Productivity Solutions & Services στο Honeywell, ανέφερε στο ZDNet, σχετικά με τη συνεργασία δημοσίου-ιδιωτικού τομέα πάνω στο ζήτημα του μαζικού εμβολιασμού τα ακόλουθα: «Το πρώτο μας βήμα ήταν να κάνουμε αυτό που αποκαλούμε περιηγήσεις στον ιστότοπο. Έτσι, πήγαμε επιτόπου σε ορισμένες υπάρχουσες κλινικές Atrium, όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί, για να δούμε ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί COVID-19 σε αυτές τις μεγάλες εγκαταστάσεις.»

COVID-19: Η σημασία των IT / data management στη διανομή εμβολίων!

Επιπλέον, ο Smith επεσήμανε ότι υπάρχουν διάφοροι βασικοί τομείς που πρέπει να αναλυθούν. Ο πρώτος είναι ο προγραμματισμός ραντεβού ασθενών. Ο δεύτερος εξετάζει τα logistics της προόδου τους μέσω του ιστότοπου και την επιτάχυνση του εμβολιασμού. Ο τρίτος αφορά το πώς μπορούν να εισαχθούν αυτά τα δεδομένα με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στα συστήματα παρακολούθησης κατάστασης και σε άλλα βασικά συστήματα αρχείων.

COVID-19: Η σημασία των IT / data management στη διανομή εμβολίων!

Ο Smith συνιστά επίσης τα εξής: «Εφαρμόστε τον κανόνα 80/20 IT. Κάντε τις προσαρμογές που χρειάζονται, αλλά μην υπερβείτε τα όρια». Ο Smith ανέφερε επίσης τα ακόλουθα: «Αξιοποιήσαμε πολλά από τα υπάρχοντα συστήματα και τις λύσεις που είχαμε, αλλά υπάρχει προφανώς κάποια διαμόρφωση ή βελτιστοποίηση για κάθε περίπτωση χρήσης. Ένα παράδειγμα είναι μια λύση που έχουμε από τις οικοδομικές μας τεχνολογίες που ονομάζονται Pro-Watch. Πρόκειται για αναλυτικά βίντεο που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Παρείχαμε επίσης κάμερες και software πληροφοριών για την παρακολούθηση της ροής της κυκλοφορίας. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα όπου χρησιμοποιούμε την υπάρχουσα τεχνολογία και απλά κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις για να πετύχουμε τον στόχο μας.»

Ο Smith τόνισε ακόμη πως είναι σημαντικό οι υγειονομικοί φορείς να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να εντοπίζουν συνεχώς κενά και να τα καλύπτουν.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS