ΑρχικήinetSpamCop: Διακοπή λειτουργίας μετά από λήξη του domain της

SpamCop: Διακοπή λειτουργίας μετά από λήξη του domain της

Η υπηρεσία anti-spam της Cisco, γνωστή ως SpamCop, αντιμετώπισε διακοπή λειτουργίας την Κυριακή, καθώς το domain της αφέθηκε από λάθος να λήξει.

SpamCop domain

Η υπηρεσία SpamCop παρέχει μία Blackhole List (RBL) σε πραγματικό χρόνο, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διακομιστές αλληλογραφίας για να προσδιορίσουν εάν τα εισερχόμενα μηνύματα θα πρέπει να επισημαίνονται ως ανεπιθύμητα.

Την Κυριακή, οι διαχειριστές αλληλογραφίας, οι οργανισμοί και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου παγκοσμίως, διαπίστωσαν ξαφνικά ότι η εξερχόμενη αλληλογραφία τους απορρίφθηκε, καθώς αναφερόταν ότι περιλαμβανόταν στη μαύρη λίστα bl.spamcop.net.

Όπως αποδείχτηκε ωστόσο, το συμβάν ήταν αποτέλεσμα λήξης του domain spamcop.net, που οδήγησε τους διακομιστές αλληλογραφίας που χρησιμοποιούν το RBL, να απορρίψουν αυτόματα τα εισερχόμενα μηνύματα. Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο Reddit, αν κάποιος προσπαθούσε να επισκεφτεί το spamcop.net, το domain φαίνεται να βρίσκεται στην υπηρεσία domain parking Sedo.

Σύμφωνα με το BleepingComputer, η Cisco είναι ενήμερη σχετικά με το ζήτημα και εργάστηκε για την ανανέωση του domain καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

domain

Περίπου στη 1:00 μ.μ., η Cisco ανανέωσε το domain spamcop.net. Ωστόσο ορισμένοι διαχειριστές αλληλογραφίας ανέφεραν ότι συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα αποκλεισμού της εισερχόμενης αλληλογραφίας τους.

Όταν η αλληλογραφία είναι αποκλεισμένη, οι διαχειριστές βλέπουν το ακόλουθο σφάλμα στα αρχεία καταγραφής του διακομιστή αλληλογραφίας τους:

The error on www.spamcop.net is: An error occurred while processing your request.

Αυτά τα σφάλματα πιθανότατα προκαλούνται από προσωρινά αποθηκευμένα αποτελέσματα αναζήτησης DNS σε τοπικούς διακομιστές DNS. Μόλις λήξει το DNS TTL στο domain ή οι διαχειριστές διαγράψουν την προσωρινή μνήμη, το RBL θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά.

Η Cisco δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS