ΑρχικήyoutubeReddit: Αγοράζει τον αντίπαλο του TikTok, Dubsmash!

Reddit: Αγοράζει τον αντίπαλο του TikTok, Dubsmash!

Το Reddit ανακοίνωσε την αγορά της Dubsmash, μια κίνηση που δείχνει το ενδιαφέρον της πλατφόρμας για την παγκόσμια video-sharing αγορά.

Το Reddit, το οποίο προσφέρει αμέτρητα forums για διαφορετικά θέματα, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Dubsmash γεμίζει ένα κενό για τους video creators και τους χρήστες του και ταιριάζει γενικά με τη λογική του Reddit.

Η Dubsmash είναι μια μικρή εταιρεία που ιδρύθηκε το 2014 στη Νέα Υόρκη, από τους Suchit Dash, Jonas Drüppel και Tim Specht. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει εφαρμογές Android και iOS, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργήσουν ιδιαίτερα βίντεο με φωνές και ήχους από σειρές, ταινίες κ.ά.

Οι οικονομικοί όροι της αγοράς της από το Reddit δεν έχουν αποκαλυφθεί δημόσια.

Όταν κάποιος σκέφτεται video content, που δημιουργείται από χρήστες, η πρώτη εφαρμογή που του έρχεται στο μυαλό είναι το TikTok. Η κινεζική πλατφόρμα, που ανήκει στην ByteDance, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια, και ιδίως τους τελευταίους μήνες, καθώς πολλοί άνθρωποι είχαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο λόγω της καραντίνας. Ωστόσο, το TikTok έχει θεωρηθεί απειλή για την “εθνική ασφάλεια” των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η ByteDance να αναγκαστεί να ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης των αμερικανικών περιουσιακών της στοιχείων σε αμερικανικές εταιρείες.

Παρ’ όλα αυτά, το Dubsmash είναι μία από τις λίγες εφαρμογές στην αγορά που θεωρούνται αντίπαλοι του TikTok. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι εφαρμογές της έχουν πάνω από 350 εκατομμύρια εγκαταστάσεις και έχουν δημιουργηθεί πάνω από έξι δισεκατομμύρια βίντεο.

Το TikTok έχει περίπου 50 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ, αλλά αν οι 52 εκατομμύρια καθημερινοί χρήστες του Reddit αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Dubsmash, το TikTok μπορεί να χάσει την κυριαρχία του.

TikTok

Το βίντεο είναι όλο και πιο βασικό στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θέλουν να συνδεθούν και καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την κοινότητά μας, δεσμευόμαστε να παρέχουμε τα καλύτερα δυνατά εργαλεία ώστε οι χρήστες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω βίντεο“, λέει το Reddit. “Ανυπομονούμε επίσης να ενώσουμε τις ομάδες μας για να συνδυάσουμε τη μοναδική creator εμπειρία του Dubsmash με το community growth engine του Reddit“.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Dubsmash θα διατηρήσει το δικό της brand και την πλατφόρμα της.

Σε ένα blog post στο Medium, που αποκαλύπτει την αγορά, οι συνιδρυτές της Dubsmash δήλωσαν ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εργαλείων, “δημιουργώντας μια ασφαλή και φιλόξενη πλατφόρμα για κοινότητες που δεν εκπροσωπούνται στα social media”.

Τόσο το Reddit όσο και η Dubsmash μοιράζονται έναν βαθύ σεβασμό για το πώς ενώνονται/συναντιούνται διαφορετικές κοινότητες“, σχολίασε ο CEO του Reddit, Steve Huffman. “Η Dubsmash αναβαθμίζει τους δημιουργούς που υπο-εκπροσωπούνται, ενώ το Reddit καλλιεργεί μια αίσθηση κοινότητας σε χιλιάδες ανθρώπους με διαφορετικά ενδιαφέροντα και πάθη. Είναι σαφές ότι οι στόχοι μας ευθυγραμμίζονται και ότι οι πλατφόρμες μας, που επικεντρώνονται στην κοινότητα, μπορούν να συνυπάρξουν και να αναπτυχθούν καθώς θα μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS