ΑρχικήsecurityIntel: Εσωτερικό σφάλμα προκάλεσε διαρροή δεδομένων

Intel: Εσωτερικό σφάλμα προκάλεσε διαρροή δεδομένων

Η διάσημη εταιρεία κατασκευής chip για υπολογιστές, Intel Corp., επιβεβαίωσε ότι ένα εσωτερικό σφάλμα είχε σαν αποτέλεσμα μία διαρροή δεδομένων, η οποία ανάγκασε τελικά την εταιρεία να δημοσιεύσει την τριμηνιαία έκθεση κερδών της νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Intel σφάλμα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, George Davis, έκανε μία δήλωση στους Financial Times, λέγοντας ότι η εταιρεία κατασκευής chip, πιστεύει ότι ένας κακόβουλος παράγοντας έκλεψε οικονομικά ευαίσθητες πληροφορίες από τον ιστότοπό της. Αυτός είναι και ο λόγος που η Intel, αναμένει την κυκλοφορία μιας τριμηνιαίας έκθεσης κερδών, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να μπορέσουν οι εισβολείς να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι κακόβουλοι παράγοντες δεν έθεσαν σε κίνδυνο το εταιρικό δίκτυο.

«Ένα γράφημα παραβιάστηκε από τον ιστότοπο PR newsroom μας», ανέφερε ο Davis στη δήλωσή του στην εφημερίδα.  

Σύμφωνα με το Associated Press, ένας ανώνυμος εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε ότι η Intel ειδοποιήθηκε ότι το γράφημα κυκλοφόρησε έξω από την εταιρεία.

Επί του παρόντος, η εταιρεία έχει αποκλείσει την παραβίαση και επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό προκλήθηκε από εσωτερικό σφάλμα, μέσω μίας δήλωσης που εξέδωσε, η οποία λέει τα εξής:

«Η διεύθυνση URL του γραφήματος των κερδών μας έγινε ακούσια προσβάσιμη στο κοινό πριν από τη δημοσίευση των κερδών μας και έδωσε πρόσβαση σε τρίτους.» λέει η δήλωση της Intel. «Μόλις συνειδητοποιήσαμε την κατάσταση, εκδώσαμε αμέσως την ανακοίνωση των κερδών μας. Το δίκτυο της Intel δεν έχει παραβιαστεί και έχουμε προσαρμόσει τη διαδικασία μας για να το αποτρέψουμε στο μέλλον.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS