ΑρχικήinetΗ Apple μηνύθηκε! Θέλουν να καταργήσει το Telegram από το App Store

Η Apple μηνύθηκε! Θέλουν να καταργήσει το Telegram από το App Store

Το Telegram αν και τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει πάρα πολύ δημοφιλές παγκοσμίως, δέχεται και αρκετή αρνητική κριτική. Ένας πρώην πρέσβης των ΗΠΑ υπέβαλε αγωγή εναντίον της Apple ισχυριζόμενος ότι φιλοξενώντας το Telegram στο App Store της, η Apple του προκαλεί συναισθηματική φόρτιση – ο χρήστης είναι ιδιοκτήτης ενός iPhone XR. Η αγωγή αναφέρει ότι η Apple παραβλέπει τις πολιτικές της επιτρέποντας στους χρήστες του App Store να κατεβάζουν το Telegram. Ο πρέσβης, Marc Ginsburg, ο οποίος υπέβαλε την αγωγή μαζί με την ομάδα υπεράσπισης κατά του εξτρεμισμού “The Coalition for a Safer Web”, θέλει η Apple να αφαιρέσει το Telegram από το App Store και ζητά τουλάχιστον 75.000 $ ως αποζημίωση.

Apple App Store Telegram

Οι λήψεις του Telegram έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με περισσότερους από 25 εκατομμύρια νέους χρήστες να συρρέουν στην εφαρμογή. Αυτό έρχεται καθώς οι χρήστες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για το WhatsApp, μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook που μπερδεύει τους χρήστες του με τις πρόσφατες αλλαγές της πολιτικής της.

Ενώ το Telegram βλέπει τις αναρτήσεις από ακροδεξιά γκρουπ όπως το Boogaloo Bois και το Proud Boys να εκρήγνυνται μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο, παραμένει στο App Store. Βέβαια, η Apple λειτούργησε διαφορετικά με την εφαρμογή Parler και την αφαίρεσε από το κατάστημα της επειδή επέτρεπε σε παρόμοιες ομάδες να εκτοξεύουν ρητορικές μίσους. Ορισμένες από αυτές τις ομάδες στο Telegram δεν είναι νέες, αλλά έχουν αυξηθεί σε μέγεθος.

Το Telegram δήλωσε στο Mashable ότι από τις 6 Ιανουαρίου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, οι συντονιστές του Telegram διέγραψαν 182 δημόσιες συζητήσεις που σχετίζονται με τις ΗΠΑ και διάφορες εκκλήσεις για βία, λέγοντας πως οι ομάδες θα μπορούσαν να έχουν φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές.

Οι χρήστες του Telegram μπορούν να είναι μέρος δημόσιων και ιδιωτικών καναλιών και ομάδων. Τα κανάλια χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση πληροφοριών και μπορούν να έχουν απεριόριστο αριθμό συμμετεχόντων. Οι ομάδες ενεργούν σαν ομαδικά DM και μπορούν να περιλαμβάνουν έως και 200.000 άτομα.

Το Telegram έχει διαγράψει πολλές δημόσιες συζητήσεις που κάνουν εκκλήσεις για βία ή κοινοποιούν παιδικό πορνό. Όμως η εταιρεία φαίνεται να αρνείται να επεξεργαστεί τυχόν παράπονα σχετικά με τις ιδιωτικές συνομιλίες.

Η αγωγή, που κατατέθηκε από τον Ginsburg, ο οποίος είναι Εβραίος, αναφέρεται συγκεκριμένα στον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και τις εκκλήσεις για βία που γίνονται στις συζητήσεις τις εφαρμογής. Ο Ginsburg και η ομάδα υπεράσπισης κατά του εξτρεμισμού “The Coalition for a Safer Web” λένε ότι το Telegram δεν έχει αρκετή ενσυναίσθηση. Θέλουν οι εξτρεμιστικές ομάδες να διαγραφούν, είτε είναι δημόσιες είτε είναι ιδιωτικές. Η ομάδα αυτή στοχεύει να πιέσει τα social media να διαγράψουν τις αντισημιτικές και εξτρεμιστικές ομάδες.

Απομένει να δούμε αν αυτή η ασυνήθιστη αγωγή θα έχει αποτέλεσμα. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Telegram και τις πολιτικές που ακολουθεί!

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS