Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 21:20
Αρχική youtube Επίθεση Καπιτώλιο: Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app

Επίθεση Καπιτώλιο: Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app

Η Amazon, η Apple και η Google απαγόρευσαν την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Parler από τις υπηρεσίες και καταστήματα εφαρμογών τους μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, από ένα πλήθος υποστηρικτών του Trump.

Το Parler app έχει γεμίσει με σχόλια που προάγουν τη βία και σχετίζονται την πρόσφατη επίθεση, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από τις τεχνολογικές εταιρείες. Η Apple και η Google είπαν ότι θα επαναφέρουν την εφαρμογή μόνο όταν η Parler συντονίσει καλύτερα την υπηρεσία της.

Google Apple Amazon
Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Το Parler app ισχυρίζεται ότι προάγει την ελεύθερη έκφραση και αλληλεπίδραση των χρηστών και αποτελεί αγαπημένη πλατφόρμα των συντηρητικών που έχουν κατακριθεί από άλλες εφαρμογές όπως το Facebook και το Twitter

Ο διευθύνων σύμβουλος της Parler, John Matze, ανακοίνωσε στην εφαρμογή του ότι η Amazon τον ενημέρωσε ότι δεν θα φιλοξενεί πλέον την υπηρεσία του στην πλατφόρμα Amazon Web Services. Προηγουμένως, η Apple και η Google είχαν, επίσης, ανακοινώσει την κατάργηση της εφαρμογής από τα καταστήματα εφαρμογών τους.

Αυτή ήταν μια συντονισμένη επίθεση από τους τεχνολογικούς γίγαντες για να σκοτώσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά“, έγραψε ο Matze, ενώ τόνισε ότι το Parler app είχε γίνει πολύ δημοφιλές και επιτυχημένο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στη χρήση της εφαρμογής από άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό στο Καπιτώλιο.

Την Κυριακή το απόγευμα, ο Matze είπε σε μια συνέντευξη τύπου ότι η εταιρεία εργάζεται για να βελτιώσει την εποπτεία και να καταργήσει το απαγορευμένο περιεχόμενο, δηλαδή δημοσιεύσεις που υποκινούν βία. “Η εφαρμογή Parler προσπαθεί να φέρει τους ανθρώπους κοντά και να βρει κοινό έδαφος και ειρήνη. Δεν συγχωρούμε ούτε δεχόμαστε τη βία στην πλατφόρμα μας και ποτέ δεν θα το κάνουμε“, δήλωσε ο Matze.

Απαγόρευση του Parler app από τις Apple και Google

Το Σάββατο, η Apple ανακοίνωσε ότι κατήργησε την εφαρμογή Parler από το App Store της, επειδή παραβίαζε την πολιτική σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες.

Η Apple υποστήριζε πάντοτε τις διαφορετικές απόψεις στο App Store, αλλά δεν υπάρχει θέση στην πλατφόρμα μας για απειλές βίας και παράνομης δραστηριότητας“, δήλωσε η εταιρεία. “Η Parler δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για να αντιμετωπίσει τον πολλαπλασιασμό αυτών των απειλών για την ασφάλεια των ανθρώπων. Έχουμε αναστείλει την εφαρμογή Parler από το App Store μέχρι να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα“.

Η εταιρεία έστειλε στην Parler μια προειδοποιητική επιστολή (την Παρασκευή) ζητώντας από την εφαρμογή να βελτιώσει την εποπτεία της. Το Σάββατο, ο κατασκευαστής iPhone δήλωσε ότι εξακολουθούσε να βλέπει απαράδεκτο περιεχόμενο και αποφάσισε να αφαιρέσει το app.

Ένα σχέδιο που πρότεινε η Parler δεν ικανοποίησε την Apple.

Η απάντησή σας αναφέρεται, επίσης, σε ένα προσωρινό σχέδιο εποπτείας, το οποίο δεν πληροί τις τρέχουσες απαιτήσεις“, έγραψε η Apple. “Παρόλο που δεν υπάρχει τέλειο σύστημα για την αποτροπή όλου του επικίνδυνου περιεχομένου ή του περιεχομένου μίσους, οι εφαρμογές πρέπει να διαθέτουν ισχυρά σχέδια εποπτείας για να αντιμετωπίσουν προληπτικά και αποτελεσματικά αυτά τα ζητήματα. Ένα προσωρινό ‘task force’ δεν είναι επαρκής απάντηση δεδομένης της έκτασης του ακατάλληλου περιεχομένου”.

Ο Matze αμφισβήτησε τη θέση της Apple και είπε ότι η εταιρεία δεν κρατά την ίδια στάση και απέναντι στο Twitter ή το Facebook. Προφανώς πιστεύουν ότι το Parler είναι υπεύθυνο για ΟΛΟ το περιεχόμενο που δημιουργείται από το χρήστη“, είπε. “Με την ίδια λογική, η Apple πρέπει να είναι υπεύθυνη για ΟΛΕΣ τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από τα τηλέφωνά της. Για κάθε βόμβα αυτοκινήτου, κάθε παράνομη συνομιλία μέσω κινητού τηλεφώνου, κάθε έγκλημα που διαπράττεται και οργανώνεται μέσω ενός iPhone, πρέπει να είναι υπεύθυνη και η Apple“.

Το App Store είναι ο μόνος τρόπος για τη διανομή εφαρμογών σε iPhone, οπότε η απαγόρευση ενός social app είναι σημαντικό πρόβλημα για τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Από την άλλη, στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει και η δυνατότητα πρόσβασης μέσω website.

Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η Apple απαγόρευσε την εφαρμογή μετά τη Google, η οποία την είχε ήδη (από την Παρασκευή) αφαιρέσει από το Play Store για τους ίδιους λόγους.

Γνωρίζουμε για τις συνεχείς δημοσιεύσεις στην εφαρμογή Parler, που προσπαθούν να υποκινήσουν βία στις ΗΠΑ“, δήλωσε η Google. “Αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει εύλογη συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές περιεχομένου και ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τις εφαρμογές να καταργήσουν αμέσως όλο το απαγορευμένο περιεχόμενο, αλλά για να διανείμουμε μια εφαρμογή μέσω του Google Play, απαιτούμε από τις εφαρμογές να εφαρμόσουν ισχυρή εποπτεία περιεχομένου“.

Ωστόσο, η απαγόρευση της Google δεν θα επηρεάσει σημαντικά την Parler (όπως η απαγόρευση της Apple), επειδή οι χρήστες Android μπορούν να κάνουν “sideload” κάποιες εφαρμογές χωρίς να περάσουν από το Play Store (αν και δυνατότητα αυτή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή).

Επιπλέον, ο Matze είχε προειδοποιήσει ότι η εφαρμογή του θα αφαιρούνταν από τις υπηρεσίες της Amazon, αφού μια ομάδα υπαλλήλων κάλεσε την εταιρεία να δράσει. “Δεν μπορούμε να δεχτούμε περισσότερες αιματοχυσίες και βίαιες επιθέσεις στη δημοκρατία μας“, έγραψαν οι υπάλληλοι της Amazon σε ένα tweet.

Μια ημέρα αργότερα, οι φωνές τους εισακούσθηκαν.

Parler Καπιτώλιο
Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η σημασία του Parler

Η εφαρμογή Parler γίνεται πιο δημοφιλής μεταξύ των συντηρητικών ακτιβιστών, καθώς το Twitter, το Facebook και το Instagram αποφάσισαν να μπλοκάρουν τον Trump, μετά την επίθεση των οπαδών στο Καπιτώλιο, επομένως αυτές οι απαγορεύσεις αποτελούν ισχυρό πλήγμα.

Πηγή: CNET

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Mac: Πώς να δείτε ποιο μοντέλο έχετε και πότε κυκλοφόρησε

Όταν χρειάζεστε υποστήριξη για το Mac σας - ή θέλετε να εγκαταστήσετε κάποιο είδος αναβάθμισης - συνήθως πρέπει να γνωρίζετε το ακριβές...
00:02:35

Bill Gates: Θα συνεργαστεί με τον Biden για COVID-19 / κλιματική αλλαγή;

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ανέφερε στο Twitter ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με το νέο Αμερικανό Πρόεδρο, Joe Biden, και την...

Ποιες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν για το iPhone 13;

Το iPhone 13 της Apple θα διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο σύστημα Face ID που θα διαθέτει μικρότερη εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης,...

Biden: Πώς αποτυπώθηκε στα social media η πολιτική μετάβαση στις ΗΠΑ;

Καθώς ο Joe Biden ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ, αυτή η σημαντική πολιτική μετάβαση αποτυπώθηκε και στα δημοφιλή social media. Στις 20 Ιανουαρίου,...

Το CentOS σταματά να υποστηρίζεται αλλά το RHEL προσφέρεται δωρεάν

Τον περασμένο μήνα, η Red Hat προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στον κόσμο του Linux όταν ανακοίνωσε τη διακοπή του CentOS Linux.

Διέρρευσαν online Microsoft Office 365 κωδικοί πρόσβασης υπαλλήλων!

Μια νέα καμπάνια phishing μεγάλης κλίμακας που στοχεύει παγκόσμιους οργανισμούς βρέθηκε να παρακάμπτει το Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) και...

COSMOTE και Microsoft παρέχουν νέες λύσεις cloud για επιχειρήσεις

Η COSMOTE και η Microsoft επεκτείνουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη πιο εξελιγμένες και υψηλής ποιότητας λύσεις cloud, σε μεγάλες και μικρομεσαίες...

Οι κυβερνοεπιθέσεις στην Ανατολική Ευρώπη αυξάνονται!

Οι κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιούνται σε πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει ανησυχία στις αναπτυσσόμενες χώρες της...

Η Tesla μειώνει τις τιμές του Model 3 στην Ευρώπη

Η Tesla έχει μειώσει τις τιμές του Model 3 σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες μειώσεις θα μπορούσαν εν μέρει να συνδεθούν...

iOS, Android, XBox χρήστες στο στόχαστρο νέας malvertising εκστρατείας

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε μια νέα malvertising εκστρατεία που στοχεύει χρήστες κινητών και άλλων συνδεδεμένων συσκευών και χρησιμοποιεί αποτελεσματικές...