ΑρχικήyoutubeFCC: Εξτρεμιστές στρέφονται σε ραδιοφωνικό εξοπλισμό μετά το ban από social media

FCC: Εξτρεμιστές στρέφονται σε ραδιοφωνικό εξοπλισμό μετά το ban από social media

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι οι εξτρεμιστές θα μπορούσαν να στραφούν σε ραδιοφωνικό εξοπλισμό για να σχεδιάσουν τις μελλοντικές επιθέσεις τους, αφού έχουν αποκλειστεί από τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) δήλωσε ότι οι άνθρωποι που συντονίζουν ή διεξάγουν εγκληματικές δραστηριότητες με αυτόν τον τρόπο, παραβιάζουν το νόμο.

Η Επιτροπή έχει ανακαλύψει συζητήσεις που έλαβαν χώρα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ανέφεραν ότι ορισμένες ραδιοφωνικές υπηρεσίες που ρυθμίζονται από την Επιτροπή ενδέχεται να είναι μια εναλλακτική λύση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις ομάδες εξτρεμιστών, ώστε να επικοινωνούν και να συντονίζουν μελλοντικές δράσεις“, δήλωσε η FCC.

Σύμφωνα με την FCC, τα άτομα που χρησιμοποιούν Amateur and Personal Radio Services με αυτόν τον τρόπο, υπόκεινται σε αυστηρές κυρώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν μεγάλα πρόστιμα, κατασχέσεις εξοπλισμού ή ακόμα και ποινικές διώξεις.

FCC: Εξτρεμιστές στρέφονται σε ραδιοφωνικό εξοπλισμό μετά το ban από social media

Η Επιτροπή επιτρέπει ορισμένες μεταδόσεις μέσω ραδιοκυμάτων. Ωστόσο, υπενθύμισε στους αδειούχους και τους χειριστές ραδιοφώνων ότι απαγορεύεται η μετάδοση “επικοινωνιών με σκοπό τη διευκόλυνση μιας εγκληματικής πράξης. Επιπλέον, απαγορεύεται η κωδικοποίηση μηνυμάτων για την απόκρυψη του πραγματικού νοήματος του μηνύματος από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Οι νόμοι που διέπουν αυτές τις επικοινωνίες, ισχύουν για ερασιτέχνες που εκπέμπουν σε προσωπικά ham radios, τα οποία μπορούν να φτάσουν σε μεγάλες αποστάσεις. Ισχύουν, επίσης, για άτομα που χρησιμοποιούν Citizens Band (CB) radios.

FCC: Εξτρεμιστές στρέφονται σε ραδιοφωνικό εξοπλισμό μετά το ban από social media

Μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, που κόστισε τη ζωή πέντε ανθρώπων, οι μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter είναι πολύ προσεκτικές και ελέγχουν περισσότερο το περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες, ώστε να αποκλείουν λογαριασμούς που σχεδιάζουν ή υποκινούν επιθέσεις. Οι πλατφόρμες έχουν αφαιρέσει χιλιάδες ομάδες και χρήστες που φαίνεται να εμπλέκονται σε επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας και σε άλλες βίαιες συμπεριφορές ή ρητορική μίσους.

Για παρόμοιους λόγους, η Amazon, η Apple και η Google αφαίρεσαν την εφαρμογή Parler από τα καταστήματα εφαρμογών και τις υπηρεσίες τους. Το Parler είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή μεταξύ των συντηρητικών και η δημοτικότητά του αυξήθηκε ακόμα περισσότερο μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Όλο και περισσότεροι υποστηρικτές του Trump στράφηκαν σε αυτό το app μετά τις απαγορεύσεις από τις μεγάλες πλατφόρμες. Η Amazon, η Apple και η Google ισχυρίστηκαν ότι θα επαναφέρουν την εφαρμογή, αν ληφθούν μέτρα για τον αποκλεισμό μηνυμάτων και σχολίων που προωθούν τη βία.

FCC
FCC: Εξτρεμιστές στρέφονται σε ραδιοφωνικό εξοπλισμό μετά το ban από social media

Ο διευθύνων σύμβουλος της Parler κατηγόρησε τις εταιρείες για συντονισμένη προσπάθεια καταστροφής του ανταγωνισμού και μήνυσε την Amazon για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, παραβίαση της σύμβασης και παρέμβαση στις επιχειρηματικές σχέσεις της εταιρείας με τους χρήστες.

Χωρίς την AWS, το Parler έχει τελειώσει καθώς δεν έχει τρόπο να βρίσκεται online“, ανέφερε η καταγγελία.

Από την άλλη μεριά, η Amazon είπε ότι η αγωγή της Parler δεν έχει καμία αξία.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS