ΑρχικήyoutubeTelegram: 25 εκατομμύρια νέοι χρήστες μέσα σε τρεις ημέρες

Telegram: 25 εκατομμύρια νέοι χρήστες μέσα σε τρεις ημέρες

Μετά την ανακοίνωση του WhatsApp ότι θα μοιράζεται δεδομένα χρηστών με το Facebook, η κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram είδε μία εκρηκτική αύξηση στους χρήστες της, καθώς 25 εκατομμύρια νέα άτομα εγγράφηκαν τις τελευταίες 72 ώρες.

Telegram χρήστες

Ο επικεφαλής της Telegram, Pavel Durov, είπε στο κανάλι του ότι η εφαρμογή είχε πάνω από 500 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου ενώ «25 εκατομμύρια νέοι χρήστες εντάχθηκαν στο Telegram μόνο τις τελευταίες 72 ώρες».

Αυτή η ξαφνική και απότομη αύξηση, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το WhatsApp, το οποίο διαθέτει πάνω από δύο δισεκατομμύρια χρήστες, εισήγαγε αμφιλεγόμενες αλλαγές στις πολιτικές απορρήτου του. Αυτές οι αλλαγές, θα επιτρέπουν στην πλατφόρμα να μοιράζεται περισσότερα δεδομένα με τη μητρική του εταιρεία, το Facebook.

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν πλέον να ανταλλάσσουν το απόρρητό τους με δωρεάν υπηρεσίες», δήλωσε ο Durov χωρίς να αναφέρεται απευθείας στην αντίπαλη εφαρμογή.

Σύμφωνα με τις νέες πολιτικές του WhatsApp, οι χρήστες εκτός Ευρώπης που δεν θα αποδεχτούν τους νέους όρους πριν από τις 8 Φεβρουαρίου, θα αποκλειστούν από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει όπως είναι επόμενο θύελλα αντιδράσεων.

δεδομένα Whatsapp

Το Telegram είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικών μέσων σε ορισμένες χώρες, ιδίως στην πρώην Σοβιετική Ένωση και το Ιράν και χρησιμοποιείται τόσο για ιδιωτικές επικοινωνίες όσο και για ανταλλαγή πληροφοριών και ειδήσεων.

Όπως δήλωσε ο Durov την Τρίτη, η Telegram έχει γίνει το «μεγαλύτερο καταφύγιο» για όσους αναζητούν μια ιδιωτική και ασφαλή πλατφόρμα επικοινωνιών και διαβεβαίωσε τους νέους χρήστες ότι η ομάδα του «παίρνει αυτήν την ευθύνη πολύ σοβαρά».

Η Telegram ιδρύθηκε το 2013 από τους αδελφούς Pavel και Nikolai Durov, οι οποίοι ίδρυσαν επίσης το ρωσικό δίκτυο κοινωνικών μέσων VKontakte.

Η Telegram αρνείται να συνεργαστεί με αρχές και να παραδώσει κλειδιά κρυπτογράφησης, με αποτέλεσμα την απαγόρευση της εφαρμογής σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Ωστόσο η Ρωσία σκοπεύει να άρει την απαγόρευση της εφαρμογής, μετά από δύο χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών να την μπλοκάρει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS