ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκαν επαληθευμένα Twitter accounts σε cryptocurrency scam με το όνομα του...

Παραβιάστηκαν επαληθευμένα Twitter accounts σε cryptocurrency scam με το όνομα του Elon Musk!

Το τελευταίο διάστημα, χάκερς παραβιάζουν επαληθευμένα Twitter accounts σε cryptocurrency giveaway scam (απάτη δωρεάς κρυπτονομισμάτων), στο οποίο χρησιμοποιείται το όνομα του CEO της Tesla, Elon Musk. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τα cryptocurrency scams στο Twitter, ειδικά αυτά που παρουσιάζονται ως giveaways που υποτίθεται ότι προσφέρει ο Musk. Το 2018, οι απατεώνες κέρδισαν 180.000$, εκτελώντας ένα επιτυχημένο giveaway scam με το όνομα του Elon Musk, που προωθήθηκε στο Twitter.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το MalwareHunterTeam παρατήρησε αύξηση στα επαληθευμένα Twitter accounts που έχουν παραβιαστεί σε ένα scam που προωθεί ένα άλλο fake cryptocurrency giveaway, στο οποίο εμπλέκεται το όνομα του Elon Musk.

Twitter: Παραβιάστηκαν accounts σε cryptocurrency scam που χρησιμοποιεί το όνομα του Elon Musk!

Αυτοί οι λογαριασμοί απαντούν σε tweets, και προωθούν μια απάτη όπου ο Musk φέρεται να προσφέρει δωρεάν κρυπτονομίσματα. Τα tweets περιέχουν συνδέσμους που ανακατευθύνουν σε άρθρο του Medium, το οποίο προωθεί το fake giveaway. Τα άρθρα περιέχουν πρόσθετους συνδέσμους προς τις σελίδες απάτης που δηλώνουν ότι εάν ένας χρήστης στείλει bitcoins στην αναφερόμενη διεύθυνση, θα του σταλεί πίσω το διπλάσιο του ποσού. Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα tweets χρησιμοποιούν τον Elon Musk ως «θέμα» τους, ορισμένοι από τους παραβιασμένους λογαριασμούς προωθούν επίσης fake giveaways από τον Tyler Winklevoss του Gemini Exchange.

cryptocurrency scam

Το MalwareHunterTeam ανέφερε στο BleepingComputer ότι οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς που έχουν παραβιαστεί στα πλαίσια της εν λόγω απάτης ήταν αδρανείς, δεδομένου ότι οι χρήστες που τους κατείχαν, δεν τους χρησιμοποιούσαν.

Καθώς το Twitter απενεργοποίησε τη δυνατότητα επαλήθευσης ενός λογαριασμού τον περασμένο Ιούλιο, μετά την παραβίαση της εταιρείας σε μια μαζική απάτη κρυπτονομισμάτων, οι επαληθευμένοι λογαριασμοί έχουν μεγάλη «ζήτηση» από τους χάκερς. Οι κυβερνοεγκληματίες πιθανώς στοχεύουν αδρανείς επαληθευμένους λογαριασμούς, ώστε να μην εντοπίζονται από τους κατόχους των λογαριασμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η απάτη ήταν εξαιρετικά επιτυχής.

Από τις διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων που συλλέχθηκαν από σελίδες προορισμού, διαπιστώθηκε ότι χάκερς έχουν κερδίσει 587.000$ σε bitcoin. Όσον αφορά τα Etherium giveaway scams, αυτά δεν στέφθηκαν από ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς απέφεραν στους απατεώνες μόνο 2.700$ κέρδος.
Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές σελίδες προορισμού που σχετίζονται με αυτήν την απάτη, είναι πιθανό ορισμένες από αυτές να έχουν περισσότερη επιτυχία στην εξαπάτηση χρηστών.

Τέλος, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι ο Elon Musk, η Tesla, η Gemini ή οι δίδυμοι Winklevoss δεν θα σας στείλουν κρυπτονομίσματα, και ότι όλα αυτά τα giveaways είναι απάτες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS