ΑρχικήsecurityΗ Gemini λανσάρει τα κλειδιά ασφαλείας hardware στο mobile app

Η Gemini λανσάρει τα κλειδιά ασφαλείας hardware στο mobile app

Η Gemini αποκάλυψε τη λειτουργικότητα κλειδιού ασφαλείας hardware για τo mobile app, προσφέροντας στους πελάτες συμβατότητα με συσκευές όπως το YubiKey για πρόσθετη ασφάλεια.

Χάρη στη συμβατότητα του WebAuthn στην εφαρμογή Gemini, οι χρήστες iOS και Android της Gemini μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν USB και επικοινωνία κοντινού πεδίου, ή κλειδιά ασφαλείας hardware για ασφαλή είσοδο στο mobile app”, ανέφερε η εταιρεία την Τρίτη σε δήλωση της.

Gemini hardware mobile app

Η προσθήκη ενισχύει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων ή το 2FA προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια πέρα ​​από μια απλή σύνδεση κωδικού πρόσβασης στο website. Εάν είναι ενεργοποιημένο, το 2FA απαιτεί έναν κωδικό από μια κινητή συσκευή για σύνδεση στον ιστότοπο αφού ένας χρήστης εισάγει τον κωδικό πρόσβασής του. Ο κωδικός – μια συμβολοσειρά αριθμών μίας χρήσης – προέρχεται είτε από ένα μήνυμα είτε από μια εφαρμογή τρίτου μέρους, ανάλογα με τις ρυθμίσεις του χρήστη.

Υπάρχουν και άλλες μορφές για το 2FA, που απαιτούν φυσική προσθήκη συσκευής για συνδέσεις, όπως το YubiKey της Yubico. Τα κλειδιά hardware χρησιμεύουν ως μία προσέγγιση στην προστασία έναντι στο hacking ή στο SIM swapping.

Η Gemini και η Yubico συνεργάζονται

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι Gemini και Yubico συνεργάστηκαν. “Το Yubikeys παρέχει μια ασφαλή, λύση cross-platform που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στον Gemini λογαριασμό σας μέσω του mobile app, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων ιστότοπων που υποστηρίζουν το WebAuthn”, ανέφερε η δήλωση.

Η κύρια πλατφόρμα της Gemini αποκάλυψε τη συμβατότητα του WebAuthn και των συσκευών ασφάλειας τον Μάιο του 2019.

Η ασφάλεια είναι το κλειδί στον χώρο της κρυπτογράφησης – μια βιομηχανία αντιμετωπίζει επιθέσεις hacking και παραβιάσεις δεδομένων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS