ΑρχικήsecurityΑυτό το Hack Tool χρησιμοποιεί το SS7 Flaw για να εντοπίσει κάθε...

Αυτό το Hack Tool χρησιμοποιεί το SS7 Flaw για να εντοπίσει κάθε κινητή συσκευή!

Τα τελευταία νέα απλά επιβεβαιώνουν την θεωρία πως οι Ισραηλινές εταιρείες βρίσκονται πλέον δυναμικά στον χώρο της βιομηχανίας της κατασκοπείας με τα επαναστατικά προϊόντα τους. Ο λόγος για το νέο Hack Tool της Ισραηλινής εταιρείας που  χρησιμοποιεί το SS7 Flaw για να εντοπίσει την τοποθεσία του στόχου!

Αυτό το Hack Tool χρησιμοποιεί το SS7 Flaw για να εντοπίσει κάθε κινητή συσκευή!

Ιδρυθείσα το 1993, η Ισραηλινή Εταρεία Ability έχει αναπτύξει ένα πραγματικά εντυπωσιακό λογισμικό, το οποίο είναι γνωστό με την ονομασία Ability Unlimited Interception System με σκοπό να προσφέρει στον κάτοχό του απεριόριστες δυνατότητες παρακολούθησης. Το σύστημα αυτό μπορεί να αναγνωρίσει τηλεφωνικές κλήσεις, γραπτά μηνύματα και να εντοπίσει την τοποθεσία τους σχεδόν σε κάθε συσκευή ανά τον κόσμο. Και κοστίζει μόνο US $20 εκατομμύρια δολάρια.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102579/erxetai-parakolouthisi-se-skype-kai-viber-logw-tis-tromokratias/” target=”blank” style=”flat” background=”#f126a5″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Έρχεται παρακολούθηση σε Skype και Viber λόγω της τρομοκρατίας![/su_button]

Το λογισμικό αυτό δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2015, και η τιμή του συστήματος ποικίλλει αναλόγως του αριθμού των στόχων που επιθυμεί να παρακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως  : “Το μόνο που απαιτείται από το σύστημα είναι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του στόχου ή το IMSI (International Mobile Subscriber Identity), ο μοναδικός αριθμός κάθε συσκευής. Αν έχετε αυτά τα στοιχεία τότε….- ΝΑΙ! – μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθεσία, τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα του στόχου σας.”.

Αυτό το νέο σύστημα είναι πολύ αποτελεσματικό και μπορεί να παρακολουθήσει όλους τους τύπους των mobile traffic, χωρίς την ανάγκη της αποδοχής από τον mobile service provider ή να πρέπει να είναι σε κοντινή απόσταση από την συσκευή.

 

Ωστόσο, πως ακριβώς λειτουργεί;

Στην πραγματικότητα εκμεταλλεύεται ένα λάθος στο Signalling System No. 7 ή αλλιώς SS7, το οποίο είναι ένα διεθνές πρότυπο τηλεπικοινωνιών που δείχνει πώς οι πληροφορίες ανταλλάσσονται σε όλα τα ψηφιακά δίκτυα από τα δημόσια τηλεφωνικά δίκτυα μεταγωγής (PSTN) στα κινητά τηλέφωνα. Στο SS7 σύστηµα σηµατοδοσίας η πληροφορία, η οποία περιέχεται στη σηµατοδοσία, µεταφέρεται µε τη µορφή πακέτων από bits.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/97948/%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%ad%ce%b1/” target=”blank” style=”flat” background=”#34f126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Μία εφαρμογή παρακολούθησης των παιδιών στην Ν. Κορέα αποσύρεται[/su_button]

Ένα ακόμα άγνωστο τρίτο μέρος είναι υπεύθυνο για την αδειοδότηση αυτής της ευπάθειας στο Ability και την παροχή πρόσβασης ή πληροφοριών σχετικες με το σφάλμα SS7. Ως εκ τούτου, αγγίζοντας απλώς το στοχευμένο τηλέφωνο, είναι δυνατό να υποκλέψει οποιοδήποτε επικοινωνία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS