ΑρχικήyoutubeCOVID-19: Οι εταιρείες συναγωνίζονται για το διαβατήριο εμβολιασμού

COVID-19: Οι εταιρείες συναγωνίζονται για το διαβατήριο εμβολιασμού

Όσοι εμβολιάζονται κατά του Covid-19 στο Dodger Stadium, αποκτούν μια κάρτα CDC με χειρόγραφες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε τους χορηγήθηκε το εμβόλιο και ποιος τύπος ήταν.

COVID-19 διαβατήριο

Η κάρτα CDC είναι μια παράδοση που χρονολογείται από το 1880, όταν οι κάρτες αυτές χρησιμοποιήθηκαν για να επιτρέψουν στους μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία, εν μέσω μιας επιδημίας ευλογιάς.

Τώρα αυτές οι κάρτες είναι πλέον ψηφιακές.

Οι ασθενείς του L.A. County μπορούν να εγγραφούν για να λάβουν έναν σύνδεσμο που περιέχει τις πληροφορίες της κάρτας σε ψηφιακή μορφή.

Περιλαμβάνει επίσης έναν σύνδεσμο για την προσθήκη όλων αυτών των δεδομένων στο Apple Wallet, μια ενσωματωμένη εφαρμογή iPhone που χρησιμοποιείται συνήθως για την αποθήκευση στοιχείων, όπως εισιτήρια για εκδηλώσεις και κάρτες επιβίβασης αεροπλάνου. Μπορεί επίσης να προστεθεί στο Google Wallet, καθώς και να ληφθεί ως αρχείο PDF.

Η κάρτα που παρέχετε στο Λος Άντζελες, είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες μιας ψηφιακής απόδειξης εμβολίου Covid-19, όπου οι ασθενείς μπορούν να αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού τους στα τηλέφωνά τους και να τις παρέχουν γρήγορα για όποιον μπορεί να τις ζητήσει, όπως μια αεροπορική εταιρεία ή ένα σχολείο ή ένα στάδιο που διοργανώνει μια συναυλία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει διεθνής ή εθνικός συντονισμός σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την εφαρμογή των εμβολίων, επομένως οι εταιρείες που διοργανώνουν μεγάλες εκδηλώσεις δεν έχουν την εξουσία να αναφέρονται σχετικά με το τι είναι νόμιμο και τι ηθικό όταν επιλέγουν τις πολιτικές και την τεχνολογία τους.

Η FDA δεν έχει εγκρίνει καμία εταιρεία, ώστε να προσφέρει αποτελέσματα εμβολιασμού σε πραγματικό χρόνο. Μια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ασχολείται με το θέμα, πραγματοποίησε συνάντηση αυτήν την εβδομάδα, αλλά δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τα αποτελέσματά της.

Πολλές διαφορετικές εταιρείες, προσπαθούν να δημιουργήσουν συστήματα που περιλαμβάνουν επιπλέον ασφάλεια και χαρακτηριστικά σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όσον αφορά τις αεροπορικές εταιρείες, ορισμένες από αυτές αναζητούν ένα πιο σίγουρο σύστημα επαλήθευσης, καθώς έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά όπου επιβάτες παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για να μπορέσουν να πετάξουν.

Αυτή την εβδομάδα, η Emirates Airlines δήλωσε ότι θα χρησιμοποιούσε μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την IATA που ονομάζεται Travel Pass, για να επαληθεύει τα τεστ για τον Covid-19 πριν την απογείωση από το Ντουμπάι. Η IATA ελπίζει ότι το σύστημα θα μειώσει τις μεγάλες γραμμές στα αεροδρόμια. Η Careen λέει ότι το σχέδιο είναι να επεκταθεί το Travel Pass και στα εμβόλια το συντομότερο δυνατό.

Το ιατρικό απόρρητο είναι ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει νόημα για έναν φύλακα ή έναν διαχειριστή να έχει πρόσβαση σε ιατρικά στοιχεία, όπως το εμβόλιο ή το τεστ που έλαβε ένα άτομο και πού έγινε η λήψη . Αντ ‘αυτού, το σύστημα πρέπει να είναι τόσο απλό όσο η σάρωση ενός barcode και να προσφέρει μία γρήγορη επιβεβαίωση.

Κορυφαίες εταιρείες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic και Cigna, συνεργάζονται για να δημιουργήσουν κάτι παραπάνω από μια απλή απόδειξη εμβολίων, δημιουργώντας έναν κόσμο όπου οι ιατρικοί φάκελοι θα μπορούν να αποκτηθούν από τους παρόχους και να αποθηκευτούν στο τηλέφωνο των ασθενών.

Η ποικιλία των προσεγγίσεων σημαίνει ότι είναι απίθανο να εμφανιστεί ένα ενιαίο σύστημα στις ΗΠΑ. Αντίθετα, οι άνθρωποι θα χρειαστούν πιθανώς πολλαπλές αποδείξεις στο τηλέφωνό τους – ίσως ένα διαβατήριο για μια αεροπορική εταιρεία, ένα δελτίο πορτοφολίου για το σχολείο και μια διαφορετική εφαρμογή για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS