ΑρχικήHow ToiPhone: Πώς να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στις επαφές σας

iPhone: Πώς να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στις επαφές σας

Κάποια ζητήματα απορρήτου του iPhone πηγαίνουν βαθύτερα από την πρόσβαση στη λίστα των επαφών σας, η οποία εκθέτει τις επαφές σας σε ένα τρίτο μέρος, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να συγκρίνει τη λίστα με τα αρχεία του ή ενδεχομένως να την κοινοποιήσει σε άλλους. Δείτε πώς μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στις επαφές σας και πώς να παραχωρήσετε ή να ανακαλέσετε την πρόσβαση.

iPhone

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε τα “Settings” στο iPhone σας.

Στα “Settings”, πατήστε “Privacy”.

iPhone

Στο “Privacy”, πατήστε “Contacts”.

Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα με κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή που έχει ζητήσει πρόσβαση στις επαφές σας στο παρελθόν. Δίπλα σε κάθε μια, θα δείτε ένα κουμπί που είναι είτε ενεργοποιημένος είτε απενεργοποιημένος. Εάν το κουμπί έχει ρυθμιστεί σε “ενεργοποιημένο”, η εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση στις επαφές σας. Αν είναι απενεργοποιημένο, η εφαρμογή δεν έχει πρόσβαση στις επαφές σας.

iPhone

Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να παραχωρήσετε ή να ανακαλέσετε την πρόσβαση στις επαφές σας ανά εφαρμογή, πατώντας το κουμπί δίπλα στην κάθε εφαρμογή της λίστας.

iPhone

Λάβετε υπόψη ότι ακόμη και αν παραχωρήσετε σε μια εφαρμογή πρόσβαση στις επαφές σας από αυτήν τη λίστα, η εφαρμογή ενδέχεται να μην λάβει αυτόματα αυτήν την αλλαγή στα Settings. Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση της εφαρμογής σας.

Εάν ανακαλέσετε την πρόσβαση μιας εφαρμογής χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία, η εφαρμογή δεν θα έχει περαιτέρω πρόσβαση στις επαφές σας. Ωστόσο, η εφαρμογή ενδέχεται να έχει ήδη ανεβάσει τη λίστα των επαφών σας στους servers της, οπότε αυτή η πτυχή του απορρήτου σας παραμένει στα χέρια της εταιρείας που εκτελεί την εφαρμογή. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να καταργήσετε την πρόσβαση στις επαφές σας, ίσως μπορείτε να το κάνετε στην ίδια την εφαρμογή, επικοινωνώντας με την εταιρεία που εκτελεί την εφαρμογή ή αναζητώντας τις ρυθμίσεις διαχείρισης λογαριασμού σε υπηρεσίες όπως το Facebook. Καλή τύχη!

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS