ΑρχικήinetΨεύτικο ενημερωτικό δελτίο της Emirates κλέβει δεδομένα χρηστών

Ψεύτικο ενημερωτικό δελτίο της Emirates κλέβει δεδομένα χρηστών

emirates

Εάν λάβετε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο της Emirates, το οποίο σας ζητά να δώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, πιθανότατα πρόκειται για απάτη.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας Emirates Airlines, κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες μία ψεύτικη έρευνα που ζητά από τους χρήστες να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την εταιρεία και τους ζητά στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν τα διακριτικά και το λογότυπο της Emirates Airlines στο ενημερωτικό δελτίο τους, από την γραμματοσειρά μέχρι και τις εικόνες που εμφανίζονται, για να το κάνουν να μοιάζει πιο αληθοφανές. Το θέμα του email είναι το εξής: “Ειδοποίηση! Έχετε ΜΙΑ έκπληξη”.

Το ηλεκτρονικό email στη συνέχεια υπόσχεται εισητήρια και 3000 Skywards μίλια, αν οι χρήστες πάρουν μέρος στην έρευνα.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, οι απατεώνες ζητούν λεπτομέρειες σχετικά με την πιστωτική κάρτα του χρήστη για να προχωρήσουν περαιτέρω. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι emirates@e.emirates.travel, η οποία δεν ταιριάζει με τη διεύθυνση newsletter της Emirates Airlines.

Τι δήλωσε η Emirates

Η Emirates εξέδωσε δήλωση στη Gulf News τη Δευτέρα λέγοντας: “Στις 8 Νοεμβρίου ανακαλύψαμε μια καμπάνια phishing που μιμείται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας μας, όπου οι παραλήπτες κλήθηκαν να ολοκληρώσουν μια ψεύτικη έρευνα και να παράσχουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας σε αντάλλαγμα για μίλια και αεροπορικά εισιτήρια.

Η ομάδα μας στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου έλαβε άμεσα μέτρα για να κατεβάσει τον ιστότοπο και ανέφερε το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές. Έχουμε ενημερώσει επίσης τους πελάτες που έρχονται σε επαφή με τα τηλεφωνικά μας κέντρα να μην απαντήσουν στο ψεύτικο email και τους δώσαμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προστασίας των λογαριασμών και των προσωπικών τους πληροφοριών.

Εάν οποιοσδήποτε πελάτης υποψιάζεται ότι ο λογαριασμός του ενδέχεται να έχει διακυβευτεί, μπορεί να επισκεφθεί τη διεύθυνση https://emirates.com/security για περισσότερες πληροφορίες.”

Πώς να προστατευτείτε από phishing email

– Να ελέγχετε πάντα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των που έχετε λάβει – κάντε κλικ πάνω σε αυτή για να δείτε το domain και να το συγκρίνετε με παλαιότερα μηνύματα.

– Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε τον πάροχο υπηρεσιών ή τον αποστολέα του email για να εξασφαλίσετε την αυθεντικότητά του.

– Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ελέγξτε τον αρχικό ιστότοπο για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πραγματικά η προσφορά.

– Ποτέ μην δίνετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, εκτός αν πρόκειται για μία ασφαλή πύλη πληρωμής ενός αυθεντικού ιστότοπου. Ο κωδικός CVC και ο πλήρης αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας δεν πρέπει να δίνονται σε κανένα ιστότοπο – ακόμα και αν σας το ζητήσει η τράπεζά σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS