ΑρχικήinetΟ Google Password Manager ειδοποιεί αν ένας λογαριασμός παραβιαστεί

Ο Google Password Manager ειδοποιεί αν ένας λογαριασμός παραβιαστεί

Password

Η λειτουργία Password Checkup της Google, έχει τώρα ενσωματωθεί απευθείας στον Google Λογαριασμό σας και θα σας προειδοποιήσει σε περίπτωση που οι κωδικοί πρόσβασής σας έχουν προβλήματα ασφαλείας, όπως αδύναμη ισχύ ή έχουν παραβιαστεί.

Η επέκταση Password Checkup, η οποία κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο από την εταιρεία, σας ειδοποιεί όταν τα αποθηκευμένα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας, εντοπιστούν σε παραβιάσεις δεδομένων και στη συνέχεια σας προτείνει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Και τώρα η Google έχει ενσωματώσει το εργαλείο ελέγχου κωδικών πρόσβασης, απευθείας στο Password Manager. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να ελέγξετε αν οι κωδικοί σας είναι ασφαλείς με το κλικ ενός κουμπιού στο Google Λογαριασμό σας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο “Password Checkup”, μεταβείτε στον Password Manager στη διεύθυνση https://passwords.google.gr και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Check passwords.

Στη συνέχεια, η Google θα ελέγξει τα αποθηκευμένα διαπιστευτήρια σύνδεσης βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

  • Ελέγχει εάν τα διαπιστευτήρια έχουν εκτεθεί σε παραβίαση δεδομένων από τρίτους.
  • Ελέγχει αν οι κωδικοί πρόσβασης επαναχρησιμοποιούνται σε πολλές τοποθεσίες.
  • Ελέγχει αν οι κωδικοί πρόσβασης θεωρούνται αδύναμοι και μπορούν εύκολα να σπάσουν από έναν εισβολέα.

Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος, το Password Manager θα σας παρουσιάσει τις διάφορες παραμέτρους από τις οποίες κινδυνεύουν οι κωδικοί πρόσβασής σας. Τέτοιες μπορεί να είναι οι κατεστραμμένοι κωδικοί πρόσβασης, οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούνται σε πολλές τοποθεσίες καθώς και οι αδύναμοι.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στην κάθε παράμετρο. Θα παρουσιαστεί μια λίστα με όλους τους προβληματικούς κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε και θα μπορείτε να τους αλλάξετε σε πιο ασφαλείς.

Ωστόσο η εταιρεία φαίνεται πως έχει κι άλλα σχέδια.

Όπως αναφέρθηκε τον Αύγουστο, η Google σκοπεύει να προσθέσει στο Chrome, τη δυνατότητα να σας ειδοποιεί, εάν οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασής σας εντοπιστούν σε παραβιάσεις δεδομένων.

Παρόλο που αυτή η δυνατότητα εξακολουθεί να είναι σε δοκιμαστικό στάδιο, δείχνει ότι η Google στοχεύει να προσφέρει έναν δωρεάν Password Manager, με πλήρη χαρακτηριστικά, που να μπορεί να ανταγωνιστεί πολλές επι πληρωμή επιλογές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS