ΑρχικήUpdatesΚυκλοφόρησε η έκδοση KeePass 2.43 Password Manager

Κυκλοφόρησε η έκδοση KeePass 2.43 Password Manager

KeePass

Μόλις χθες, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του KeePass password manager. Το KeePass Password Safe 2.43 είναι μια ενημερωμένη έκδοση του δημοφιλούς διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, που φέρνει μία ποικιλία νέων χαρακτηριστικών.

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν λήψη της νέας έκδοσης από το επίσημο repository και να την εγκαταστήσουν στην υπάρχουσα έκδοση. Το KeePass θα ενημερώσει τους χρήστες ότι η νέα έκδοσή του είναι διαθέσιμη, εάν βέβαια οι έλεγχοι ενημέρωσης δεν έχουν απενεργοποιηθεί.

Η εφαρμογή είναι επίσημα διαθέσιμη για τα Windows, ενώ υπάρχουν και ports για να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πλατφόρμες π.χ. με το Strongbox ή το KeePasssium στο iOS ή το cross-platform client KeePassXC.

Μία από τις αλλαγές που φέρνει το νέο KeePass, βελτιώνει τη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης. Το KeePass παρέχει επιλογές για τη δημιουργία προσαρμοσμένων κωδικών πρόσβασης καθορίζοντας σύνολα χαρακτήρων. Ορισμένα από αυτά τα σύνολα εμφανίζουν μόνο μερικούς από τους χαρακτήρες που μπορεί να επιλέξει το KeePass όταν έχει επιλεγεί το σύνολο. Κι ενώ αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για γράμματα ή ψηφία, μπορεί να αποτελέσει για τους ειδικούς χαρακτήρες.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτά τα σύνολα και θα εμφανίζονται όλοι οι χαρακτήρες που υποστηρίζονται σε ένα αναδυόμενο παράθυρο.

Ένα νέο ενδιάμεσο βήμα έχει προστεθεί στη μπάρα που αξιολογεί την ισχύ του κωδικού πρόσβασης. Απλά ανοίξτε το KeePass και θα δείτε τη νέα μπάρα. Η μπάρα αυτή είναι μια εκτίμηση της ισχύος του κωδικού πρόσβασης, που βασίζεται σε ορισμένα πρότυπα.

Οι χρήστες του KeePass ενδέχεται να αλλάξουν τις προεπιλεγμένες επιλογές κωδικού πρόσβασης για να βεβαιωθούν ότι ακολουθούνται πάντοτε ορισμένοι κανόνες που σχετίζονται με τα μεγέθη και τα σύνολα χαρακτήρων.

Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης έχει ρυθμιστεί για να αποκλείει τον εαυτό του από την Αναφορά σφάλματος των Windows σε αυτή τη νέα έκδοση.

Το Auto-Type έλαβε επίσης κάποια βελτίωση στη νέα έκδοση. Η λειτουργία αποστέλλει μια αυτοματοποιημένη ακολουθία κλειδιών σε οποιοδήποτε παράθυρο ανοιχτού προγράμματος. Το KeePass 2.43 βελτιώνει την αποστολή modifier keys, χαρακτήρων που χρησιμοποιούν Ctrl-Alt ή AltGr και βελτιώνει τη συμβατότητα με την κονσόλα VMware Remote και το τηλεχειριστήριο Dameware Mini.

Εκτός από τα ήδη αναφερθέντα, υπάρχει μια νέα επιλογή που επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Esc για να ξετικάρετε στοιχεία που έχετε επιλέξει από το κύριο μενού, η σύνδεση των προτάσεων ονόματος χρήστη με την εμφάνιση των ονομάτων χρήστη στο κύριο παράθυρο και οι βελτιώσεις στην απόδοση αυτόματης κύλισης.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το KeePass 2.43 changelog εδώ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS