ΑρχικήsecurityΑπατεώνες υποδύονται πράκτορες του FBI και απειλούν με φυλάκιση!

Απατεώνες υποδύονται πράκτορες του FBI και απειλούν με φυλάκιση!

Απατεώνες παρουσιάζονται ως πράκτορες του FBI και απειλούν στόχους με πρόστιμα και φυλάκιση, εάν αρνηθούν να παράσχουν προσωπικές ή / και οικονομικές πληροφορίες. Συγκεκριμένα, το FBI εξέδωσε προειδοποίηση, στην οποία επισημαίνει ότι έχει λάβει πολλές αναφορές για τέτοια περιστατικά, όπου απατεώνες στοχεύουν κατοίκους της Βόρειας Φλόριντα και προσπαθούν να κλέψουν προσωπικά τους δεδομένα. Επιπλέον, πολλές μορφές απάτης «πλαστογράφησης» της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι απατεώνες που παρουσιάζονταν ως πράκτορες του FBI χρησιμοποίησαν τακτικές εκφοβισμού, απειλώντας τους στόχους τους με πρόστιμα, φυλάκιση ή άλλες «συνέπειες».

Απατεώνες υποδύονται πράκτορες του FBI και απειλούν με φυλάκιση!
Απατεώνες υποδύονται πράκτορες του FBI και απειλούν με πρόστιμα/φυλάκιση!

Ένα από τα θύματα ανέφερε ότι κάποιος απατεώνας το κάλεσε ισχυριζόμενος ότι ήταν πράκτορας του FBI, ενώ του έλεγε ότι θα λάμβανε ένα «μεγάλο βραβείο» ως αντάλλαγμα για την παροχή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.

Αφού αρνήθηκε να παράσχει οποιαδήποτε από τις πληροφορίες που του ζητήθηκαν, το θύμα δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν δεύτερο απατεώνα που επίσης ισχυριζόταν ότι ήταν πράκτορας του FBI και του ζητούσε να παράσχει τις ίδιες πληροφορίες για να «βοηθήσει σε μια έρευνα».

Απατεώνες υποδύονται πράκτορες του FBI και απειλούν με φυλάκιση!
Απατεώνες υποδύονται πράκτορες του FBI και απειλούν με πρόστιμα/φυλάκιση!

Ένα ακόμη θύμα δέχτηκε τηλεφώνημα από άλλον απατεώνα που παρουσιαζόταν ως πράκτορας του FBI. Ο απατεώνας απείλησε μάλιστα το θύμα, για να το εξαναγκάσει να παράσχει αμέσως οικονομικά και προσωπικά στοιχεία, ώστε να «βοηθήσει σε μια έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη». Συγκεκριμένα, ο απατεώνας ισχυριζόταν ότι είχε άμεση ανάγκη για προσωπικές πληροφορίες σχετικά με το θύμα, ώστε το θύμα να μην θεωρείται ύποπτο για ένα φερόμενο έγκλημα. Όταν το θύμα αρνήθηκε να παράσχει τις πληροφορίες που του ζητήθηκαν, ο καλών το απείλησε με πρόστιμα και φυλάκιση.

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, το FBI ζητά να επαληθευτεί η ταυτότητα όσων ισχυρίζονται ότι συμμετέχουν σε έρευνα ως εκπρόσωποι της αστυνομικής υπηρεσίας. Πρόσθεσε ακόμη ότι κανένας από τους εκπροσώπους του δεν θα ζητήσει από πολίτες χρήματα για συνεισφορά σε μια έρευνα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Απατεώνες υποδύονται πράκτορες του FBI και απειλούν με φυλάκιση!
Απατεώνες υποδύονται πράκτορες του FBI και απειλούν με πρόστιμα/φυλάκιση!

Όλες οι μορφές απάτης θα πρέπει να αναφέρονται στο Κέντρο Καταγγελιών Εγκλήματος Διαδικτύου του FBI (IC3) στη διεύθυνση www.IC3.gov. Η υποβολή καταγγελίας στο IC3 επιτρέπει στο FBI να εντοπίσει μοτίβα που βοηθούν στις ομοσπονδιακές έρευνες, καθώς και στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην εκπαίδευση για την πρόληψη εγκλημάτων. Επίσης, το FBI συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες που έχουν πέσει θύματα τέτοιων απατών και έχουν υποστεί οικονομική απώλεια ή κλοπή ταυτότητας, να υποβάλουν μια αναφορά στην επιβολή του νόμου της περιοχής τους και στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου στη διεύθυνση https://www.identitytheft.gov/. – FBI.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κοινοποιηθεί πολυάριθμες προειδοποιήσεις για απάτες. Πρόσφατα, η Αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών και ασφαλείας προειδοποίησε για επιθέσεις που στοχεύουν εταιρικούς λογαριασμούς, καθώς και για απάτες που σχετίζονται με το εμβόλιο του COVID-19. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) δημοσίευσε επίσης οδηγίες και συμβουλές για τους φορολογουμένους, προκειμένου να τους βοηθήσει να εντοπίσουν απόπειρες κλοπής που ενδέχεται να σχετίζονται με επιδόματα ανεργίας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS