ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαWally Funk: Ποια είναι η 82χρονη που θα ταξιδέψει με τον Jeff...

Wally Funk: Ποια είναι η 82χρονη που θα ταξιδέψει με τον Jeff Bezos στο διάστημα;

Μια 82χρονη γυναίκα, η οποία εκπαιδεύτηκε ως αστροναύτης πριν από 60 χρόνια, θα συνοδεύσει τον Jeff Bezos στο πρώτο τουριστικό ταξίδι του πυραύλου New Shepard της Blue Origin στο διάστημα, στις 20 Ιουλίου. καθιστώντας την τον μεγαλύτερο σε ηλικία άνθρωπο που θα βρεθεί στο διάστημα. Ο λόγος για την Wally Funk, μία από τις 13 γυναίκες που πέρασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αστροναυτών της NASA στη δεκαετία του 1960.

H Funk θα είναι η τέταρτη επιβάτισσα αυτής της πρώτης επανδρωμένης πτήσης, στο πλευρό του δισεκατομμυριούχου, του αδελφού του, Mark Bezos, και του νικητή μιας δημοπρασίας, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.

Wally Funk Jeff Bezos διάστημα
Wally Funk: Ποια είναι η 82χρονη που θα ταξιδέψει με τον Jeff Bezos στο διάστημα;

Διαβάστε επίσης: Jeff Bezos: Υπογραφές για να του απαγορευτεί η επιστροφή στη Γη μετά το ταξίδι του στο διάστημα

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η Wally Funk συμμετείχε, τη δεκαετία του 1960, σε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα που ονομαζόταν “Mercury 13” και στο πλαίσιο του οποίου 13 γυναίκες είχαν υποβληθεί στις ίδιες δοκιμασίες, με του άνδρες αστροναύτες που είχαν επιλεγεί στο πλαίσιο του προγράμματος Mercury της NASA, για την αποστολή των πρώτων Αμερικανών στο διάστημα.

Ήταν η πρώτη γυναίκα εκπαιδευτής πτήσης σε αμερικανική στρατιωτική βάση και η πρώτη γυναίκα που έγινε ερευνήτρια ασφάλειας της αεροπορικής ασφάλειας για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB).

Wally Funk
Wally Funk

Δείτε ακόμη: Πόσο επικίνδυνο είναι το ταξίδι του Jeff Bezos στο διάστημα

«Μου είπαν πως είχα κάνει την καλύτερη και την ταχύτερη δουλειά, σε σύγκριση με οποιονδήποτε άνδρα. Είχα πει ότι θα ήθελα να γίνω αστροναύτισσα. Όμως, κανείς δεν ήθελε να με πάρει. Δεν πίστευα ότι θα πήγαινα εκεί ψηλά μια ημέρα», ανέφερε, προσθέτοντας ακόμη πως «κανείς δεν περίμενε τόσο πολύ». Επιπλέον, ο Bezos καλωσόρισε τη Funk, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Instagram, τη στιγμή της ανακοίνωσης.

Jeff Bezos, Wally Funk
Jeff Bezos, Wally Funk

Πρόταση: Amazon: Ο Jeff Bezos αποχωρεί από τη θέση του CEO στις 5 Ιουλίου!

Ο Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, παραιτείται από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Amazon στις 5 Ιουλίου. Ανταγωνίζεται τους δισεκατομμυριούχους Elon Musk και Richard Branson, για το ποιος θα ταξιδέψει πρώτος στο διάστημα σε έναν ιδιόκτητο πύραυλο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS