ΑρχικήinetJeff Bezos: Υπογραφές για να του απαγορευτεί η επιστροφή στη Γη μετά...

Jeff Bezos: Υπογραφές για να του απαγορευτεί η επιστροφή στη Γη μετά το ταξίδι του στο διάστημα

Μια αίτηση να απαγορευτεί η επιστροφή του CEO της Amazon και της διαστημικής εταιρείας “Blue Origin”, Jeff Bezos, στη Γη, μετά το ταξίδι του στο διάστημα που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές στο διαδίκτυο.

Ο Bezos δημοσίευσε, στις 7 Ιουνίου, ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram για να ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει, στις 20 Ιουλίου, στο πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα της κάψουλας New Shepard, μαζί με τον αδελφό του, Mark Bezos, και τον νικητή μιας δημοπρασίας για το τρίτο εισιτήριο. Συγκεκριμένα, ο Bezos έγραψε τα εξής: «Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρεύομαι να ταξιδέψω στο διάστημα. Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδερφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερό μου φίλο.»

Διαβάστε επίσης: Ο Jeff Bezos τον Ιούλιο θα ταξιδέψει στο διάστημα μαζί με τον αδερφό του

Jeff Bezos Υπογραφές ταξίδι διάστημα
Jeff Bezos: Υπογραφές για να του απαγορευτεί η επιστροφή στη Γη μετά το ταξίδι του στο διάστημα

Η αίτηση Change.org, που ξεκίνησε από τον Jose Ortiz πριν από μία περίπου εβδομάδα, έχει συγκεντρώσει, από την Πέμπτη 12.20 π.μ. ET, περισσότερες από 12.000 υπογραφές. Η αίτηση, διατύπωσε ένα ειρωνικό σχόλιο προς την Blue Origin, αναφέροντας ότι «η μοίρα της ανθρωπότητας είναι στα χέρια σας».

Ο Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την καθαρή αξία της περιουσίας του να ανέρχεται περίπου στα 186 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αίτηση αναφέρει τα ακόλουθα: «Ο Jeff Bezos είναι στην πραγματικότητα ο Lex Luthor, μεταμφιεσμένος ως ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης ενός εξαιρετικά επιτυχημένου διαδικτυακού καταστήματος λιανικής. Στην πραγματικότητα, είναι ένας κακός κυρίαρχος κόλακας στην παγκόσμια κυριαρχία. Το γνωρίζουμε αυτό εδώ και χρόνια».

Δείτε ακόμη: Πόσο επικίνδυνο είναι το ταξίδι του Jeff Bezos στο διάστημα

Jeff Bezos Υπογραφές ταξίδι διάστημα
Jeff Bezos: Υπογραφές για να του απαγορευτεί η επιστροφή στη Γη μετά το ταξίδι του στο διάστημα

Όσον αφορά το νικητή της δημοπρασίας, αυτός πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια, για να εξασφαλίσει μια θέση και να συνοδεύσει τον Bezos στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση της Blue Origin. Η ταυτότητα του νικητή δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά προφανώς και πρόκειται για έναν εξαιρετικά πλούσιο άνθρωπο. Περίπου 7.600 άτομα από 159 χώρες είχαν εγγραφεί για να υποβάλουν προσφορά για να κερδίσουν αυτή τη θέση, σύμφωνα με δήλωση της Blue Origin.

Το διαστημικό ταξίδι με το New Origin Shepard της Blue Origin από το Δυτικό Τέξας, είναι μια στιγμή ορόσημο, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες αγωνίζονται για μια νέα εποχή ιδιωτικών εμπορικών διαστημικών ταξιδιών.

Πρόταση: Bezos, Musk και άλλοι δισεκατομμυριούχοι πληρώνουν ελάχιστους φόρους εισοδήματος

Jeff Bezos Υπογραφές ταξίδι διάστημα
Jeff Bezos: Υπογραφές για να του απαγορευτεί η επιστροφή στη Γη μετά το ταξίδι του στο διάστημα

Το ταξίδι αυτό στο διάστημα απέσπασε μεγάλη ζήτηση και υψηλές προσφορές κατά τη διάρκεια ζωντανής δημοπρασίας. Μάλιστα, οι προσφορές έφτασαν τα 20 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 4 λεπτά από το άνοιγμα της δημοπρασίας.

Ο Bezos ανταγωνιζόταν τους Richard Branson και Elon Musk, για να είναι ο πρώτος από τους τρεις που θα ταξιδέψει στην πέρα από τη Γη ατμόσφαιρα.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δοθούν στο STEM-education foundation Club for the Future της Blue Origin.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS